19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українців без попередження переводять на нові тарифи, майже в два рази дорожчі
Українців без попередження переводять на нові тарифи, майже в два рази дорожчі

Українців без попередження переводять на нові тарифи, майже в два рази дорожчі

Українці можуть без свого відома стати споживачами побутового газу, який поставляє "постачальник останньої надії" або ПОН. Тарифи на послуги дорожч в півтора рази, і без виключення.

Подробиці повідомляє Obozrevatel.

Хто є ПОН і скільки коштують послуги?

Поки в Європі відбувається енергетичний колапс і Росія продає свій газ на рекордно високу ціну, в Україні жителів можуть переводити на нового постачальника під назвою "постачальник останньої надії". Він працює згідно зі статтею 64 Закону України "Про ринок електричної енергії" і визначає, в яких випадках людину можуть примусово перевести на новий тариф.

Українців примусово переводять на нового постачальника газу


До кінця поточного року єдиним в Україні ПОН є державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго". Послуга для громадян з постачання побутового газу коштує 12 гриві на кубометр, тоді як більшість інших постачальників визначили вартість на рівні 8 гривень. Але у людей, підключених до ПОН, немає вибору до тих пір, поки вони особисто не поміняють постачальника за відведений час.

Хто може стати споживачем ПОН?

Згідно із законодавством, споживачеві можуть примусово змінювати постачальника в декількох певних випадках. Наприклад, якщо попередній енергопостачальник не може виконувати свої обов'язки через банкрутство, закриття підприємства, закінчення терміну дії ліцензії, ліквідації бізнесу тощо. Також якщо компанія порушує правила ринку, її можуть відсторонити від діяльності, після чого теж відбувається підключення до ПОН.

Ціна газу в ПОН дорожче в півтора рази

І, нарешті, якщо людина не вибрала і не склала договір з новим постачальником після розірвання співпраці зі старим. Зверніть увагу, якщо вас підключили до ПОН, а ви протягом 60 днів не склали новий договір про надання послуг, вас повністю відключать від газоспоживання.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в 2022 році піднімуть мінімальну зарплату, але розмір розчарує українців.

Також ми писали, що Росія підняла ціни на газ до історичного максимуму: що зміниться для українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом