Байден у телефонній розмові пояснив «засмученому» Путіну, чому назвав його «вбивцею» – журналісти
Байден у телефонній розмові пояснив «засмученому» Путіну, чому назвав його «вбивцею» – журналісти

Байден у телефонній розмові пояснив «засмученому» Путіну, чому назвав його «вбивцею» – журналісти

Президент США Джо Байден у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним пояснив свої слова про «Путіна-вбивцю». Приблизний зміст телефонної розмови Байдена та Путіна від 13 квітня наведений у новій книзі журналістів The Washington Post Боба Вудворда і Роберта Кости «Peril».

У книзі описана розмова Байдена і Путіна, яка відбулась вже після резонансної заяви президента США.

За даними журналістів, Путін заявив, що був засмучений у зв'язку з тим, що американський президент назвав його «вбивцею».

У відповідь Байден зазначив, що його відповідь ведучому ABC News Джорджу Стефанопулосу про «Путіна-вбивцю» не було «чимось навмисним».

«Мені поставили запитання. Я відповів. Це було інтерв'ю на зовсім іншу тему», – цитує фрагмент книги зі словами Байдена ABC News.

Боб Вудворд відомий також своєю книгою про президентство 45-го президента США Дональда Трампа «Страх. Трамп у Білому домі».

17 березня 2021 року президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за посиланням.

Президент Росії Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Теги по теме
Россия США Владимир Путин Новости Джо Байден Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом