"Global Teacher Prize Ukraine": хто вони - топ-10 кращих вчителів країни
"Global Teacher Prize Ukraine": хто вони - топ-10 кращих вчителів країни

"Global Teacher Prize Ukraine": хто вони - топ-10 кращих вчителів країни

Володаря Премії оголосять вже 2 жовтня у самому центрі столиці. 

Ім'я свого найкращого вчителя уже невдовзі почує країна. П’ята, ювілейна всеукраїнська премія "Global Teacher Prize Ukraine"– на фінішній прямій. Відбір претендентів на неї тривав упродовж року. Із понад трьох тисяч охочих позмагатися до фіналу дійшли десятеро педагогів із Харкова, Херсона, Одеси, Дніпра, Києва, Мелітополя. У Полтаві вони уперше зустрілися із журі .

Про це 20 вересня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Анкети, відбори, презентації – вони з усім впоралися і нарешті десятеро супервчителів у фіналі національної премії. Останнє випробування – відкритий урок. На підготовку мали пів години. Викладати незнайому тему треба в парі з іншим педагогом. Та учасники переконують - готові і знають чим вражати.

Уроки для учнів 4-10 класів в одній із полтавських шкіл стартували одночасно у кількох аудиторіях.

Діти – майже не сидять за партами, вони стрибають, плескають у долоні, дригають ногами. А дехто з учителів навіть вдається до "магії". Хтось – до лірики і співу, не залишаючи осторонь і журі.

П’ятий рік поспіль незмінною кураторкою освітянського проєкту лишається ведуча ТСН Наталя Мосейчук. Каже, нинішні учасники премії – перевершили її очікування.

"Подивіться на теми уроків – стартапи - і наскільки комфортно малишні і дітлашні в цій темі бути. Мені дуже подобається що 70 відсотків цьогорічної премії – це молоді вчителі, це означає, що молодь залишається у школах. Вони говорять однією мовою, вони на одній хвилі – це важливо", - зазначає вона.

"Global Teacher Prize Ukraine" - це не змагання між вчителями, а насамперед впровадження якісних змін в освіті, певна засновниця Премії Зоя Литвин. Каже, ідеї переможців підхоплюють їхні колеги, які вже не бояться експериментів та креативу.

"Бачимо реальні зміни, перша – це соціологічні заміри, які показують, що престиж професії – він реально зріс. І зріс він більше ніж на 40 відсотків за всього лише 4 роки. Тому що тепер вчителі стають супергероями, про них розповідають з екранів", - говорить вона.

Та найголовніше – реакція дітей на цих супергероїв. 

Натхненні та щасливі учасники проєкту залишають полтавську школу, але скоро зустрінуться знову. Володаря Премії оголосять вже 2 жовтня у самому центрі столиці. 

Источник материала
Поделиться сюжетом