Володимира Зеленського висміяли біля меморіалу жертвам теракту 11 вересня в Нью-Йорку
Володимира Зеленського висміяли біля меморіалу жертвам теракту 11 вересня в Нью-Йорку

Володимира Зеленського висміяли біля меморіалу жертвам теракту 11 вересня в Нью-Йорку

21 вересня президент України Володимир Зеленський відвідав меморіал 11 вересня в Нью-Йорку і поклав квіти, вшанувавши пам'ять загиблих у страшному теракті. Але багато хто не оцінив жест від президента.

Пост про відвідування Зеленський опублікував на особистій сторінці в Facebook.   

Серед загиблих було 12 українців

20-та річниця теракту в Нью-Йорку була 11 вересня 2021 року. Але президент Володимир Зеленський відвідав меморіал пам'яті жертвам лише 21 вересня під час відвідин міста, куди попрямував на 76-ту сесію Генеральної Асамблеї ООН. У пості, опублікованому в соціальній мережі Facebook, президент написав: "20 років тому найбільший в історії світу теракт забрав життя 2996 осіб. 12 з них були українцями. Вічна пам'ять всім жертвам 9/11".

Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих у теракті 11 вересня


Під час відвідування меморіалу Зеленський також розповів, що в порятунку людей брав участь українець Іван Скала, який служив поліцейським в Департаменті адміністрації порту Нью-Йорка і Нью-Джерсі. Коли стало відомо про теракт, він зголосився надавати допомогу рятувальникам. Тому віддати данину потрібно і тим героям, які ризикували життям заради інших цивільних і самі опинилися поховані під завалами веж-близнюків.

Користувачі в мережі не оцінили широкий жест

Під опублікованим постом на Зеленського посипався шквал негативних коментарів. Люди вказували на помилку в даті, адже склалося враження, що президент України або згадав про трагедію через 10 днів після річниці, або не знав, коли точно стався теракт.

Меморіал 11 вересня в Нью-Йорку. Місце руйнування веж-близнюків

Ось що пишуть в коментарях: "Вова, 21 вересня вже, прийди до тями", "Щось я недопер, а який теракт був 21.09?", "Повідомте хтось Зеленському, що сьогодні не 11 вересня, а 21. І це різниця в 10 днів", "Понабирають довбо**ів на роботу" тощо.

Ніхто не звертає уваги на той факт, що Володимир Зеленський прилетів до Нью-Йорка спеціально на засідання ООН, не маючи можливості відвідати меморіал раніше. А вшанувати пам'ять жертв можна і потрібно не тільки в точну дату річниці, а в будь-який день, коли випадає можливість. Деякі коментатори вказали на це, намагаючись зменшити градус невдоволення більшості.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що можлива нова світова війна: Генсек ООН розповів про масштабну загрозу.

Також ми писали, що Петро Порошенко сховався від АТОвця за спинами охоронців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом