Відомий футболіст судиться з Facebook через "хохлов"
Відомий футболіст судиться з Facebook через "хохлов"

Відомий футболіст судиться з Facebook через "хохлов"

Дмитро Хохлов, головний тренер волгоградського ФК "Ротор" і колишній гравець російської збірної з футболу, подав позов до суду на соціальну мережу Facebook за постійні блокування.

Про це повідомляє видання "Октагон" з посиланням на офіційний портал судів Москви.

Чим не догодив футболіст соціальної мережі?

Виявляється, автоматична модерація Facebook визначає прізвище спортсмена як неповажне і образливе слово. "Хохол" не проходить перевірку сервісу на відповідність правилам, адже вважається найменуванням українців, але дуже зневажливим. І неважливо, що слово завжди застосовується в контексті з ім'ям, в якості прізвища автоматика не може його прочитати.

Дмитро Хохлов, екс-гравець збірної Росії з футболу

В результаті - всі пости, де є згадка Дмитра Хохлова, блокуються, видаляються, а профілі або спільноти, що опублікували текст, відправляються в бан на тиждень і більше. На такі дії з боку мережі скаржаться друзі та колеги спортсмена, які ще з весни помітили блокування. А сам Дмитро зізнається, що подібне періодично спостерігав з 2015 року.

Не бажаючи підставляти під удар сторінки колег, друзів і родичів, чоловік звернувся в Солнцевский районний суд Москви з позовом на компанію Facebook.

Судова тяганина з Facebook

Справа Дмитра Хохлова. Позов на Facebook за блокування

Перше засідання призначено на 5 жовтня. Але, за словами прес-секретаря Георгія Єнгібарова, представники компанії не хочуть мати справу з судовою системою Російської Федерації. Від Facebook Дмитро Хохлов вимагає "заборонити відповідачу, тобто американській компанії, здійснювати відносно Хохлова певні дії".

Наскільки може затягнутися справа, не дають прогнозів ні сам позивач, ні співробітники районного суду. Заспокоює те, що відомі прецеденти закінчувалися для постраждалих від модерації Facebook успішно.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що з Польщі в Україну завезли небезпечну курятину - можна померти.

Також ми писали, що в Україні хочуть змінити календар усіх свят і скасувати вихідні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом