Олена Зеленська відкрила фестиваль, присвячений 100-річчю заснування Комуністичної партії
Олена Зеленська відкрила фестиваль, присвячений 100-річчю заснування Комуністичної партії

Олена Зеленська відкрила фестиваль, присвячений 100-річчю заснування Комуністичної партії

Дружина президента України Олена Зеленська виступила на відкритті Пекінського кінофестивалю BJIFF, присвяченого комуністичній партії. Перша леді записала відеозвернення.

Про це повідомляє китайське урядове видання China.org.cn.

Кіно допоможе українсько-китайській співпраці

Олена Зеленська зазначила, що кіноіндустрія та телебачення допоможуть відкрити нову сторінку у співпраці Україниі Китаю:

"BJIFF стане не лише прекрасним прикладом поглибленого обміну між режисерами та іншими секторами двох країн, а й важливою платформою для культурного співробітництва між Китаєм і Україною", - говорить перша леді.

Олена Зеленська. Фото BJIFF

Інші гості

Варто зазначити, що окрім Олени Зеленської почесним гостем на відкритті пекінського кінофестивалю стала міністерка культури і спорту Греції Ліна Мендоні. Промова грецької чиновниці також транслювалася по відеозв’язку.

Виступи першої леді України і пані Мендоні були записані раніше – у понеділок у Пекінському міжнародному виставковому центрі Yanqi Lake. Трансляція пройшла наступного дня.

Олена і Володимир Зеленські. Фото: пресслужба Володимира Зеленського

Варто зазначити, що цьогорічна тема фестивалю BJIFF – 100-річчя від заснування Комуністичної партії Китаю. Відповідна інформація вказана на офіційному сайті кінофестивалю.

Серед організаторів BJIFF - китайська медіакомпанія China Media Group, яка у 2018-му році підписала угоду з російським пропагандистським ресурсом "Росія сьогодні" про міжнародну стратегічну співпрацю.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у Нью-Йорку насмішив українську діаспору.

Читайте також про те, як Володимир Зеленський відреагував на замах на Сергія Шефіра.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом