Європа хоче ввести єдиний роз'єм USB-C для всіх гаджетів, Apple в шоці
Європа хоче ввести єдиний роз'єм USB-C для всіх гаджетів, Apple в шоці

Європа хоче ввести єдиний роз'єм USB-C для всіх гаджетів, Apple в шоці

23 вересня Європейська комісія представила на розгляд проект постанови про єдиний роз'єм для зарядних пристроїв - USB-C. Передбачається, що після прийняття всі виробники перейдуть на нього.

Про це повідомляє прес-служба ЄК.

Директива про радіообладнання

Згідно зі змінами в директиві, виробники зарядних пристроїв і обладнання, яке потребує зарядки, повинні привести свою продукцію до єдиного виду. Зараз у світі сучасні смартфони використовують три різних входи для зарядки – micro-USB, USB Type-C і Lightning.

ЄС підготувала проект переходу зарядних пристроїв до одного разу

Подібний розкид призводить до деяких труднощів для екології, наприклад, і також заважає користувачам економити. У Європейській комісії вважають, що уніфікація дозволить в рік зберігати 250 мільйонів євро, оскільки людям не доведеться витрачати додаткові кошти, якщо буде необхідність в зарядному пристрої з іншим роз'ємом.

Плюс, це хороший крок до збереження екології, адже тоді відпаде величезна кількість електричних відходів. За інформацією, в рік накопичується 11 тонн викинутих зарядок, і це лише в країнах Європейського Союзу.

Компанія Apple незадоволена можливими змінами

Проект прийняли на засіданні Європейської комісії

Коли в 2009 році всі великі виробники перейшли на стандарт, сумісний з micro-USB, компанія Apple, що випускає в світ смартфони, обійшла директиву, і стала виготовляти адаптери для зарядок, щоб зберегти унікальний вхід для своєї продукції. Тому зараз організація протестує проти змін і уніфікації, запевняючи, що це принесе безліч незручностей мільйонам користувачів iPhone.

Якщо проект приймуть Європейський парламент і Європейська рада, виробникам дадуть два роки перехідного періоду на підготовку своєї електроніки відповідно до нових правил.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що нові функції Telegram видадуть ваші секрети.

Також ми писали, що TikTok обмежив доступ дітям: лише 40 хвилин на день і без нічного перегляду.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом