iPhone стане особистим психологом, виявляючи депресію у власників
iPhone стане особистим психологом, виявляючи депресію у власників

iPhone стане особистим психологом, виявляючи депресію у власників

За даними авторитетного видання Wall Street Journal, компанія Apple планує розробити для смартфонів нові функції, що дозволяють виявити депресію і порушення когнітивних можливостей.

Про це повідомляється на офіційному сайті WSJ.

Які дані вказують на депресію?

Згідно з джерелами видання в Apple, розробники хочуть оновити функціонал в галузі охорони здоров'я. Якщо раніше їх досягнення поширювалися лише на смарт-годинник, то тепер у смартфонів, можливо, з'явиться алгоритм, що дозволяє класифікувати депресію по ряду даних.

Apple розробляє алгоритм для виявлення когнітивних порушень у людини

iPhone зможе визначити, що людина не цілком здорова в психічному плані, за такими характеристиками: вираз обличчя користувача, манера мови, частота і швидкість пересування, режим сну, серцебиття і дихання, помилки друку, тип повідомлень і багато іншого.

З цією діагностикою можна визначити стрес, втому, занепокоєння, депресію, когнітивні порушення і т. п.  

Функція на етапі планування

Компанія співпрацює з Каліфорнійським університетом в Лос-Анджелесі, працюючи над алгоритмом, що носить кодову назву Seabreeze. Також в питаннях когнітивних розладів в розробці допомагає біотехнологічна фірма Biogen, а майбутня функція має назву Pi.

iPhone зможе визначити депресію у користувача

Незважаючи на величезний потенціал, Джефф Вільямс, глава підрозділу охорони здоров'я Apple, не впевнений, що функціонал коли-небудь стане доступний для користувачів. Але він націлений на результат, який в майбутньому принесе багато користі людям. Що цікаво, дані з телефону не будуть відправлятися в центральний офіс компанії, запис інформації - тільки на iPhone.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Apple оновила операційні системи до iOS 15, iPad OS 15 і watchOS 8: кращі нововведення.

Також ми писали, що відомий футболіст судиться з Facebook через "хохлів".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом