Спікер Кремля Пєсков назвав день, коли Зеленський зустрінеться з Путіним
Спікер Кремля Пєсков назвав день, коли Зеленський зустрінеться з Путіним

Спікер Кремля Пєсков назвав день, коли Зеленський зустрінеться з Путіним

Дмитро Пєсков 23 вересня розповів журналістам, коли саме відбудеться зустріч президентів України та Росії. Це була відповідь на слова Володимира Зеленського.

Подробиці повідомляє "РИА Новости".

Які передумови зустрічі від Зеленського?

Володимир Зеленський, перебуваючи в штаб-квартирі ООН, де напередодні виступав з промовою на 76-му засіданні Генеральної асамблеї, відповів на запитання журналістів про можливу зустріч з Володимиром Путіним. "Коли він буде готовий", - уточнив президент України.

У свою чергу, спікер Кремля Дмитро Пєсков не пропустив повз себе формулювання і відповів, що "безумовно, два президенти зустрінуться, коли обидва будуть готові, коли буде порядок денний для їх спілкування, коли вони зрозуміють, про що їм розмовляти".

Спікер Кремля Дмитро Пєсков назвав, коли зустрінуться Зеленський і Путін

Раніше глави двох держав особисто зустрічалися всього один раз, в 2019 році в Парижі на саміті лідерів країн нормандського формату. Після Зеленський пропонував Путіну здійснити особистий контакт і обговорити питання окупації Криму і війни на Донбасі. У свою чергу, Путін відправив президента спочатку до керівників самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

В Україні вважають, що Путін відтягує зустріч

У Кремлі стверджують, що готові на зустріч, але з України не надходило ніяких офіційних запрошень. Тим не менш, обидві сторони згодні, що "відносини двох країн треба виправляти". Багато суперечок було з приводу місця зустрічі. До Москви Зеленському не рекомендують вирушати, а запрошувати главу РФ до Києва вважають некоректним.

Володимир Зеленський готовий на зустріч з Путіним

Незважаючи на розбіжності, Зеленський запевнив, що його більше хвилює зміст, а не зовнішня локація. У президента України складається враження, що Москва уникає особистого контакту, про що Володимир Зеленський неодноразово розповідав журналістам.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Петра Порошенка внесуть до реєстру олігархів: чим це загрожує екс-президенту.

Також ми писали, що Олена Зеленська відкрила фестиваль, присвячений 100-річчю заснування Комуністичної партії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом