Вчені дослідили, як пандемія коронавірусу вплинула на середню тривалість життя
Вчені дослідили, як пандемія коронавірусу вплинула на середню тривалість життя

Вчені дослідили, як пандемія коронавірусу вплинула на середню тривалість життя

Скорочення тривалості життя зафіксоване в майже 30 країнах

Фото з відкритих джерел

Коронавірус спричинив найбільше скорочення тривалості життя з часів Другої світової війни

Пандемія коронавірусу викликала найбільше зниження тривалості життя в Західній Європі з часів Другої світової війни. Про це йдеться в дослідженні Центру демографічних наук при Оксфордському університеті, The Guardian

Дані з більшості з 29 країн, що охоплюють велику частину Європи, США і Чилі, які були проаналізовані вченими, зафіксували скорочення тривалості життя в минулому році в «масштабах, які звели нанівець роки прогресу». В цілому у 27 країнах спостерігалося скорочення тривалості життя.

Доктор Хосе Мануель Абурто, один з провідних авторів дослідження, сказав, що для західноєвропейських країн, таких як Іспанія, Британія, Італія, Бельгія тощо востаннє спостерігалися такі значні скорочення очікуваної тривалості життя в один рік під час Другої світової війни.

Середня тривалість життя чоловіків скоротилася в більшій мірі, ніж жінок. Зокрема, найбільше зниження очікуваної тривалості життя відбулося серед чоловіків в США – на 2,2 роки в порівнянні з рівнем 2019 року.

Нагадаємо, генеральний директор транснаціональної фармацевтичної компанії Pfizer Альбертвважає, що якщо буде проводитися щорічна вакцинація проти коронавірусу, пандемія закінчиться і світ повернеться до «нормального життя».

До слова, група експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендувала лікування препаратом Regeneron Covid-пацієнтам із високим ризиком госпіталізації та людям без природних антитіл, які переносять хворобу у важкій формі. Їх опублікували 24 вересня у Британському медичному журналі (BMJ).

Источник материала
loader
loader