ВООЗ поновить розслідування походження коронавірусу – що планують встановити
ВООЗ поновить розслідування походження коронавірусу – що планують встановити

ВООЗ поновить розслідування походження коронавірусу – що планують встановити

Всесвітня організація охорони здоров’я планує поновити розслідування походження коронавірусу. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

ВООЗ збере нову команду вчених, до якої увійдуть близько 20 осіб, зокрема фахівці з лабораторної безпеки, біозахисту та генетики, а також експерти з хвороб тварин.

Планується, що дослідження будуть проходити в Китаї та інших країнах.

Нова група допоможе ВООЗ шукати дані, необхідні для запобігання майбутніх спалахів інфекції, а також встановити, чи впливає поведінка людини на виникнення нових хвороб.

В рамках цієї місії експерти займуться розслідуванням причин нинішньої пандемії, зокрема вивчать, чи можливо штучне походження коронавірусу.

Як повідомляв 5.UA, розвідка США представила президенту Джо Байдену нову засекречену доповідь про походження коронавірусу.

Нагадаємо, в середині січня 2021 року команда з 13 експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я прибула до китайського міста Ухань, звідки почалося поширення коронавірусу в лютому 2020 року, щоб провести власне розслідування про джерело інфекції.

Перший випадок невідомої хвороби Китай офіційно зареєстрував на початку грудня 2019 року. Але світову спільноту сповістив лише в січні, коли в Ухані вже в повну силу вирувала епідемія. Слідча комісія ВООЗ припустила, що коронавірус міг потрапити до людини з поверхні заморожених продуктів або через проміжного носія від тварини. Натомість версію про витік вірусу з лабораторії – фахівці ВООЗ відкинули.

Водночас головний республіканець Комітету із закордонних справ Палати представників Мак Маккол оприлюднив звіт із твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус вийшов із лабораторії Уханьського інституту вірусології (WIV).

Теги по теме
Китай пандемия ученые ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом