Прогноз погоди на жовтень - синоптик попередив про сніг
Прогноз погоди на жовтень - синоптик попередив про сніг

Прогноз погоди на жовтень - синоптик попередив про сніг

Українські синоптики на основі даних за попередні кілька років з'ясували, який жовтень очікує країну. Прогнозується, що кількість опадів допоможе вегетації озимих культур.

Про це розповідає Obozrevatel, посилаючись на коментарі синоптика.

Вдарять нічні заморозки

За повідомленнями заступника директора Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка, вже в перші два тижні жовтня можуть нагрянути нічні та ранкові заморозки. Але це звичайний прогноз, навіть незважаючи на те, що кліматичні умови зрушилися на тиждень вперед.

У жовтні по Україні вдарять ранкові заморозки

Українцям доведеться запастися теплими речами, адже передбачається, що в деяких регіонах країни випаде трохи снігу. Його очікують у Карпатах, на Заході та в центральній частині України. Але протримається на поверхні недовго, адже в середньому температура повітря становитиме +7...+12 градусів за Цельсієм. Що цікаво, у вересні середні значення були в два рази більше.

Яких опадів чекати українцям?

Анатолій Прокопенко стверджує, що місячна кількість опадів буде в рамках кліматичного стандарту - 28-67 міліметрів. Хоча його колега по професії, народний синоптик Леонід Горбань раніше прогнозував, що більше 25 мм в Україні не випаде.

Синоптики прогнозують стандартні опади

В принципі, громадян готують до того, що вся осінь буде трохи теплішою, ніж за останні роки. А зима не вдарить сильними морозами. За всю спостережувану метеорологами історію мінімальне значення стовпчика термометра було -16 °С в жовтні, а найвище - +34. Як видно, в 2021 році нас чекає середньостатистична осінь з рівномірним розподілом температур.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як повернути нюх після Covid-19?

Також ми писали, що дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом