Засідання у Трускавці: "слуги народу" обговорять роботу фракції та відставку Разумкова
Засідання у Трускавці: "слуги народу" обговорять роботу фракції та відставку Разумкова

Засідання у Трускавці: "слуги народу" обговорять роботу фракції та відставку Разумкова

У курортному Трускавці висадився депутатський десант. Туди на неформальні зустрічі прибули "Слуги народу". Чекають на міністрів та... президента. Той має прибути завтра.

У Трускавці політики пробудуть три дні. Серед іншого - обіцяють узгодити кадрові питання і в уряді, і в парламенті. Тож як минув перший "готельний" день "слуг"? І якою буде трускавецька програма? Знає наша Христина Гашенко.

Туристичне місто Трускавець. Засідання фракції "Слуга народу" запланували тут - у найдорожчому санаторії. А ось поселити депутатів вирішили у дешевших готелях. Сьогодні вони під неабиякою охороною поліції. І в сам готель журналістів не пускають.

-Люди ходять, а нам чому не можна?. Люди виходять з готелю. -Бо люди у нас проживають. -Ми теж хочемо поселитися у вас. - Я не маю права.

Не раді журналістам і в іншому готелі, де поселяються депутати. Тут майже дві сотні номерів. Найдорожчий коштує 20 тисяч гривень і він зайнятий.

Пряма вказівка адміністрації - не пускати кореспондентів.

"Слуг" зустрічаємо на сходах готелю. Деякі приїхали на власному авто. Інші - потягом. За номери платили по-різному. Хтось зі своєї кишені, а хтось - коштом партії.

Микита Потураєв, народний депутат, фракція "Слуга народу":

Номер коштує близько трьох тисяч гривень, це в принципі те, що можна усилити за депутатську зарплату.

Роман Грищук, народний депутат, фракція "Слуга народу":

За партійні кошти цей готель. Все буде відображено в деклараціях, так як в деклараціях минуле наше перебування.

А якою ж буде програма у Трускавці, поки розуміють не всі.

Олексій Леонов, народний депутат, фракція "Слуга народу":

Багато хто насправді не знає, що буде відбуватися.

Та з того, що точно відомо - це кадрові питання. І найбільше політична інтрига тижня - можлива відставка Дмитра Разумкова. Самого спікера у Трускавець не запросили... Але говорять про нього багато.

Роман Грищук, народний депутат, фракція "Слуга народу":

У мене є багато і питань до його роботи і речі, в яких він проявляв стійкість: голосування за легалізацію медичного канабісу. Саме його позиція багато в чому завалила законопроект. А це велика кількість дітей, які не отримали доступ медичного канабісу, а він міг уже працювати.

Та спусковим гачком у протистоянні монобільшості та Разумкова став закон про олігархів. Бо позиція спікера та партії різнилася.

Галина Третьякова, народний депутат, фракція "Слуга народу":

Я вважаю, що є конфлікт між президентом і спікером парламенту. Тобто цей конфлікт має бути вирішений. В який спосіб він буде вирішений ми будемо дивитися, це залежить не тільки від фракції, це залежить від Дмитра Олександровича також, від позиції президента.

Можливим наступником Разумкова в кулуарах називають його заступника - Руслана Стефанчука. Сам він - тут у Трускавці є. Каже: із ним про кадрову ротацію не говорили.

Усі крапки над "і" щодо з’їзду та головних інтриг розставляє голова парламентської фракції. Він на виїзне засідання прилетів літаком. Давид Арахамія каже: мета з’їзду - обговорити дворічну роботу фракції та уряду, а також плани на наступні два роки. Обговорять і відставку Дмитра Разумкова.

Давид Арахамія, народний депутат голова парламентської фракції "Слуга народу":

Сьогодній день присвячений результатам, голови комітету підготовили свої звіти, які інституційні реформи уже розпочав, в якому вони стані, скільки нам залишилось ще законопроектів, яка у нас була швидкість проходження, як пришвидшити, як оптимізувати процес і таке інше, тобто суто аналіз роботи ВР за 2 роки.

Христина Гашенко, кореспондентка:

Виїзне засідання проходить за зачиненими дверима. Пресу туди не пускають. І навіть в секреті тримають, в якому саме приміщенні збираються. Відомо лише, що там мають бути не тільки депутати, а й урядовці.

За зачиненими дверима про свою роботу доповів прем’єр Денис Шмигаль. Виконані завдання оцінять. Втім, без відставки кількох міністрів не обійдеться, запевнили в кулуарах. Втім, жодних імен не назвали. А про долю Дмитра Разумкова говоритимуть уже завтра. Тоді ж на засідання приїде президент Володимир Зеленський.

Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу Дмитрий Разумков депутат Власть парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом