Дмитро Разумков прокоментував свою відставку
Дмитро Разумков прокоментував свою відставку

Дмитро Разумков прокоментував свою відставку

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова можуть зняти з посади вже цього четверга. Про це зазначають окремі народні депутати від монобільшості. Головний претендент на крісло спікера - Руслан Стефанчук, депутат від пропрезидентської фракції "Слуга народу" і чинний перший заступник Разумкова у президії.

Також у ЗМІ заговорили й про іншого кандидата - керівника цієї ж політсили Олександра Корнієнка. Нагадаю, наприкінці минулого тижня очільник монобільшості Давид Арахамія почав збирати підписи за відставку Дмитра Разумкова. Щоби винести це питання на розгляд Парламенту, їх потрібно 150.

У Трускавці на з'їзді фракції "Слуга народу" підписи зібрали. Для звільнення Голови Верховної Ради має бути щонайменше 226 голосів "за" під Куполом. Дмитро Разумков прокоментував відповідну інформацію сьогодні на погоджувальній раді.

Дмитро Разумков, голова Верховної Ради України:

Я бачу в засобах масової інформації інформацію про те, що голосування може відбутись у вівторок-середу, і хотів би всім нагадати, що ми живемо з вами за регламентом. І процедури, в тому числі і відкликання з посади голови Верховної Ради України відбувається за регламентом згідно 76 і 77 статті. Інакшого не буде. Поки я голова Верховної Ради, тут буде працювати закон. Потім, що буде - подивимось. Можемо робити так, як було в позаминулий четвер. Але поки що регламент і Конституція будуть працювати і в стінах Верховної Ради і, сподіваюсь, за її межами.

Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу Дмитрий Разумков Власть парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом