20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський доручив агітувати до вакцинації пенсіонерів та створювати нові ліжко-місця
Зеленський доручив агітувати до вакцинації пенсіонерів та створювати нові ліжко-місця

Зеленський доручив агітувати до вакцинації пенсіонерів та створювати нові ліжко-місця

Міністерства охорони здоров’я, інформаційної та соціальної політики мають активізувати інформкампанію вакцинації проти коронавірусу.

Таке завдання 4 жовтня під час селекторної наради з питань протидії пандемії Covid-19 дав президент України Володимир Зеленський.

– Усіма ресурсами, наявними способами та джерелами маємо донести до різних верств населення, наскільки важливим є захист від Covid-19. Люди, які роблять щеплення, не лише захищають себе від важкого перебігу в разі захворювання, а й оточення, зокрема членів своєї родини, – сказав глава держави.

За словами очільника країни, МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики окремо мають розгорнути кампанію з вакцинації пенсіонерів, посиливши інформаційний напрям. Оскільки нині в Україні з 11 млн пенсіонерів вакциновано близько 25%.

Так, Володимир Зеленський пропонує залучати до вищезгаданої інформкампанії Укрпошту та представників бізнесу.

Крім того, глава держави доручив уряду протягом найближчого часу збільшити кількість ліжко-місць у регіонах із стрімким зростанням захворюваності на коронавірус.

Нині, згідно з аналізом МОЗ, найбільше інфікованих у Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. Загалом в Україні станом на сьогодні – 138,5 тис. активних хворих.

Кількість хворих на коронавірус, зауважує прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зростає. За попередній тиждень було зареєстровано 64 606 випадків інфікування Covid-19, що майже на 20 тис. більше ніж тижнем раніше.

– На сьогодні динаміка розвитку хвороби повністю збігається з попереднім піком захворюваності. Попри те, що приріст захворілих і госпіталізованих дещо уповільнився, станом на зараз зайнято вже 22,5 тис. ліжок (трохи менше ніж 50% наявних місць, – Ред.) людьми із підтвердженим Covid-19 та з підозрою, – говорить очільник уряду.

За минулий тиждень в країні зроблено 722 тис. щеплень, загалом – 12,6 млн щеплень. Вакциновано понад 7,1 млн осіб, з яких 5,771 млн – двома дозами.

Станом на 2 жовтня середній показник вакцинованих в органах держслужби становить 78,8%. Активно відбувається вакцинація серед освітян, зокрема спеціальними мобільними групами.

Також за минулий тиждень проведено 13 обшуків та розпочато 12 кримінальних проваджень за фактом виготовлення підробних негативних ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію.

За словами голови Національної поліції Ігоря Клименка, лікаря з Павлограда Дніпропетровської області рішенням суду оштрафували на 34 тис. грн та на рік позбавили права діяльності за фахом.

Теги по теме
Коронавирус Владимир Зеленский Денис Шмыгаль Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом