Міхеіл Саакашвілі написав листа Володимиру Зеленському з СІЗО: "Особистий в'язень Путіна"
Міхеіл Саакашвілі написав листа Володимиру Зеленському з СІЗО: "Особистий в'язень Путіна"

Міхеіл Саакашвілі написав листа Володимиру Зеленському з СІЗО: "Особистий в'язень Путіна"

З 2 жовтня Міхеїла Саакашвілі тримають у грузинській пенітенціарній установі, звідки він 5 жовтня написав послання до Володимира Зеленського зі словами подяки за спроби порятунку.

Лист доступний на особистій сторінці Саакашвілі в Facebook.  

Про незаконний арешт і ув'язнення

У листі, написаному українською, російською та англійською мовами, політик, який має українське громадянство, подякував президенту Зеленському за спроби витягнути його з грузинської в'язниці. Як уточнив Міхеїл Саакашвілі, він пишається тим, що зміг зробити внесок у розвиток нашої країни, реформи та "історичні зміни".

Міхеїл Саакашвілі написав листа Зеленському з проханням про допомогу

Спійманий колишній керівник Грузії назвав Україну своєю другою батьківщиною, а також висловив подяку Зеленському, що той пообіцяв посилено працювати над питанням повернення Саакашвілі. Президент України підключив Міністерство закордонних справ, посольство Грузії, Кабінет Міністрів та інші інститути вирішувати проблему.

Саакашвілі назвав себе "в'язнем Путіна"

У листі Саакашвілі можна зустріти цікавий вислів. Як написав політик, його затримали і тримають незаконно за звинуваченнями, які підтримує тільки Росія. Значить, він "фактично є особистим в'язнем Путіна", якому, мабуть, вигідно тримати Саакашвілі подалі від України і не давати йому можливості працювати на політичній арені.

Коментарі в Facebook на лист Саакашвілі, в якому вона назвав себе "в'язнем Путіна"

Міхеїл у рідній країні перебував вісім років у розшуку за звинуваченням у нападі на колишнього депутата Валерія Гелашвілі, а також декільком іншим кримінальним справам. Влада Грузії не раз відкрито попереджала, що якщо Саакашвілі надумає повернутися, його негайно затримають і посадять у в'язницю на 6 років за заочним рішенням суду.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Міхеїла Саакашвілі звинуватили в плануванні вбивств опозиціонерів.

Також ми писали, що "Досьє Пандори" і фільм "Офшор 95" розкрили скандальний зв'язок Зеленського з Коломойським.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом