Віктора Януковича нарешті заарештували
Віктора Януковича нарешті заарештували

Віктора Януковича нарешті заарештували

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення щодо обрання запобіжного заходу Віктору Януковичу у справі про заволодіння резиденцією "Межигір’я". Колишнього президента України заочно заарештували.

Відповідне рішення ВАКС ухвалив під час засідання 7 жовтня, яке транслювалося онлайн на Youtube-каналі Вищого антикорупційного суду.

"Обрати щодо Януковича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, що раніше ВАКС дозволив провести заочне розслідування у справі Віктора і Олександра Янукавича. У САП заявили, що це дозволить завершити справу президента-втікача і його сина, які вже 7 років переховуються в Російській Федерації.

Віктор Янукович

Справа Януковича і його сина

Нагадаємо, що четвертого президента України Віктора Януковича і його сина Олександра підозрюють у зловживанні службовим становищем і заволодінні резиденцією "Межигір'я" у Вишгородському районі (Київська область). Цим самим вони завдали збитків державі на 500 мільйонів гривень.

Дії Януковича та його сина кваліфікують за ч. 5 ст. 191 і  ч. 3 ст. 209 КК України. Щодо Януковича молодшого також проводиться розслідування за ч. 5 ст. 27 (Пособництво) Кримінального Кодексу.

Віктор Янукович

Раніше, 4 жовтня, захисники Віктора Януковича  клопотали про повернення детективу НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту та закриття кримінальної справи. Але отримали відмову.

Ухвалення рішення щодо запобіжного заходу Януковичу перенесли на 7 жовтня.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон повторив долю Віктора Януковича.

Читайте також, що Володимир Зеленський жорстко висміяв Віктора Януковича на Дні незалежності України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом