Путін роздратований: "Це сильний удар по Кремлю", - Кулеба
Путін роздратований: "Це сильний удар по Кремлю", - Кулеба

Путін роздратований: "Це сильний удар по Кремлю", - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про вплив на Володимира Путіна існування "Кримської платформи". Вона сильно вдарила по його планам, як і підтримка України багатьох держав.

Подробиці пише "ТСН".  

"Кримська платформа" з'явилася в потрібний момент

За словами Дмитра Кулеби, створення саміту, на якому взяли участь 46 країн, стало сильним ударом по Путіну, який анексував півострів і не планує його повертати. Але свою підтримку Україні висловили багато світових лідерів, що підтвердила "Кримська платформа", проведена в серпні 2021 року.

Саміт "Кримська платформа" сильно вдарила по планам Путіна

Учасники саміту погодилися надалі чинити тиск на Кремль і Володимира Путіна, але питання повернення Криму будуть вирішувати тільки дипломатичним способом. Про це сказано в декларації, прийнятій і підписаній на заході. Саме існування цього саміту вдаряє по планам Путіна, адже якщо світова політична спільнота повноцінно визнає, що Крим був окупований, лідеру Росії доведеться відповідати за свої незаконні дії.

Туреччина підлила масла у вогонь

Кулеба також розповів про свою зустріч з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Два дипломати в неформальній обстановці на зустрічі у Львові обговорювали робочі питання. 

"Під час візиту до Львова Мевлют Чавушоглу неодноразово на переговорах підтвердив, що Туреччина не тільки залишиться одним з найактивніших учасників "Кримської платформи", а й готова разом з нами переконувати ті країни, які ще не приєдналися до декларації, щоб вони це зробили", - каже Дмитро Кулеба.

Глави МЗС України і Туреччини - Дмитро Кулеба і Мевлют Чавушоглу

Така відкрита підтримка сильно не сподобалася Путіну, через що стали з'являтися повідомлення, що в країні-агресорі бойкотують турецькі продукти (помідори), які несподівано вияявились повні хімікатів. Мабуть, президент РФ вирішив таким чином продемонструвати своє невдоволення і образу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Арсен Аваков повернувся до Києва і поділився новими планами.

Також ми писали, що Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого ветерана війни на Донбасі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом