У ВООЗ рекомендували третє COVID-щеплення, але не для всіх
У ВООЗ рекомендували третє COVID-щеплення, але не для всіх

У ВООЗ рекомендували третє COVID-щеплення, але не для всіх

Всесвітня організація охорони здоров'я шляхом досліджень з'ясувала, кому в першу чергу потрібна бустерна (додаткова) доза вакцини. Рекомендації поширюються на людей різного віку.

Подробиці пише The Straits Times.

Кому рекомендують третю дозу?

Згідно з результатами дослідження стратегічної консультативної групи експертів з імунізації ВООЗ, COVID-19 сильніше і гостріше впливає на людей, у яких ослаблений імунітет, тобто, людина піддається більшій загрозі перехворіти коронавірусом з ускладненнями.

Тому бустерна вакцинація рекомендується для початку не всім верствам населення, а лише людям зі слабким імунітетом. У цю групу входять люди похилого віку. Навіть якщо вони отримали повний курс щеплень, бажано зробити додаткову ін'єкцію тим же препаратом.

ВООЗ рекомендує третю дозу вакцини людям з послабленим імунітетом

Але ВООЗ уточнює, що спочатку потрібно домогтися стовідсоткової вакцинації серед людей з послабленим імунітетом, і лише після впроваджувати бустерні щеплення для всього населення.

Що дає третя доза вакцини?

Багато виробників вакцин стверджують, що якщо через деякий час після отримання повного курсу щеплень зробити додаткове, кількість антитіл в організмі підвищитися десятикратно. Таке припущення намагаються довести експериментально, щоб країни вирішували, чи вводити на державному рівні бустерну вакцинацію.

В Україні не заперечують можливість впровадження бустерної вакцинації на державному рівні

Раніше в Україні Міністерство охорони здоров'я не заперечувало можливість подібного рішення, але якщо його приймуть, додаткова вакцинація стане доступною тільки через рік після проходження повного курсу. У той же час, деякі фармацевтичні компанії не рекомендують використовувати свою вакцину втретє.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Віктор Ляшко знайшов російський слід у низькому темпі вакцинації в Україні.

Також ми писали, що МОЗ затвердило список професій, які підлягають обов'язковій вакцинації від COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом