День Покрова Пресвятої Богородиці 2021: прийнято виходити заміж і накривати рясний стіл
День Покрова Пресвятої Богородиці 2021: прийнято виходити заміж і накривати рясний стіл

День Покрова Пресвятої Богородиці 2021: прийнято виходити заміж і накривати рясний стіл

На 14 жовтня припадає цілих чотири свята, один з яких – християнський, причому, дуже важливий і шанований серед віруючих. Дізнайтеся, які існують прикмети і звичаї на Покрову Пресвятої Богородиці, що не бажано робити, а що потрібно зробити обов'язково.

Подробиці пише видання "Фокус".

Прикмети, пов'язані з погодою, і шлюб

Покрова Пресвятої Богородиці припадає на середину жовтня, коли погода стає холоднішою. Тому здавна існують якісь прикмети, пов'язані зі святом. Наприклад, якщо 14 жовтня тепло, то і зима буде теплою, якщо навпаки – чекай холодну зиму. Дощ на Покрову - до затяжної осені, а ось сніг означає, що він скоро розтане і прийде в місцевість ще не скоро.

14 жовтня Покрова Пресвятої Богородиці-прийнято виходити заміж

Також на 14 жовтня було прийнято виходити заміж. Вважалося, що у дівчини буде щасливий шлюб і хороший чоловік, якщо день весілля припаде саме на Покрову. Причому, дощ теж обіцяв молодятам удачу в спільному житті. Незаміжні панянки, якщо хотіли скоріше знайти нареченого, повинні були поставити свічку біля ікони Пресвятої Богородиці.

Накритий святковий стіл

14 жовтня вже немає посту, тому ніяких обмежень в приготуванні страв немає. Але рекомендується готувати багато млинців, пригощаючи сусідів і всіх гостей, які прийдуть у ваш будинок. Забобонні господині млинці розкладали по кутах для домового, щоб "задобрити" і захистити житло від бід.

14 жовтня Покрова Пресвятої Богородиці-господині готують багато млинців

Також в цей день є перелік того, що робити не можна. Наприклад, сваритися і сперечатися. А також давати комусь гроші в борг або брати, навіть якщо повністю впевнені в людині. Природно, заборонено займатися серйозною господарською роботою (прати, прибирати, прасувати, шити і т.п.). Спиртне теж не рекомендується вживати, адже тоді сварки можуть почастішати.

Раніше портал MY.UA повідомляв, гороскоп на 13 жовтня: астролог Павло Глоба розповів, чий успіх буде залежати від впевненості в собі.

Також ми писали, 14 жовтня День захисників та захисниць України: програма заходів у Тернополі та Львові.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом