Як українським дизайнерам конкурувати із дешевим неякісним імпортом: думка експерта
Як українським дизайнерам конкурувати із дешевим неякісним імпортом: думка експерта

Як українським дизайнерам конкурувати із дешевим неякісним імпортом: думка експерта

Президент фестивалю музики та креативної економіки «Нова Хвиля» Юлія Кацьянова оцінила затребуваність українських дизайнерів одягу у сучасному світі.

Про це вона розповіла у програмі «My.ua».

Передусім експерт зазначає, що виробляти одяг набагато складніше, аніж здається. «Воно складне у психологічному відношенні, вимагає фінансів, і при цьому енергомістке», - підкреслює вона. А затребуваність українських дизайнерів, пояснює Кацьянова, багато в чому - політичне рішення і все залежить від політичної ситуації в країні.

Зокрема, повідомляє гостя програми, в Україну привозять дешевий одяг з країн третього світу, який там шиють буквально за долари 2. «При такій низькій собівартості цей одяг дешевше вітчизняного. Адже тут дизайнеру потрібно все оплатити», - пояснює вона.

У такому разі, каже Кацьянова, український дизайнер має два варіанти. Як пояснює експерт, по-перше, можна максимально економити, використовувати неякісні матеріали, хоч і це не гарантує конкурентоспроможності з дешевим імпортом, по-друге, потрібна підтримка від самої держави.

Отже, констатує вона, українські дизайнери потребують державної підтримки: надання певних пільг, зменшення імпорту дешевого неякісного одягу, пропаганди вітчизняних виробників.

Як повідомляв My.ua, українка Христина Пономар стала однією з найбільш затребуваних у світі моделей.

Також My.ua писав про те, що Несміянов розповів про права пасажирів залізниці і пояснив, які скарги вони в теорії можуть подавати.

Источник материала
Поделиться сюжетом