Кого вітати 14 жовтня з Днем захисників та захисниць України: "Не кожен захисник – чоловік!"
Кого вітати 14 жовтня з Днем захисників та захисниць України: "Не кожен захисник – чоловік!"

Кого вітати 14 жовтня з Днем захисників та захисниць України: "Не кожен захисник – чоловік!"

14 жовтя в нашій державі відзначають День захисників і захисниць України. Однак не всі люди однаково розуміють, кого стосується це свято та кого варто вітати у цей день. Свою позицію висловили жінки-захисниці. 

Позицію жінок-захисниць України щодо свята 14 жовтня опублікували на сайті Армія Inform.

Із цього року свято 14 жовтня перейменували, назвавши його Днем захисників і захисниць України (раніше друга частина у назві була відсутня). Це пов’язано з тим, що все більше жінок в Україні пов’язують своє життя з армією і нарівні з чоловіками беруть до рук зброю, захищаючи Україну на Сході. 

Однак у суспільстві багато хто розуміє це свято виключно як чоловіче. Крім того, у школах, наприклад, батьки збирають гроші на подарунки хлопчикам. Мотивують це тим, що 14 жовтня відзначають ще й день козацтва, а хлопчики — це ж точно козаки. Крім цього, застосовують нібито вагомий доказ, що у жінок, мовляв, є власне свято — 8 Березня. 

Чи доречно вітати хлопчиків 14 жовтня

Васіліса Мазурчук, яка свого часу воювала у складі добробату «Донбас» та спецпідрозділу МВС «Дніпро-1», висловила свою позицію. Вона вважає, що дітей із цим святом вітати не треба. Навпаки, діти мають привітати захисників і захисниць. 

«Привітати хлопця з Днем захисників – це приблизно те саме, що вітати 8-річну дівчинку з Днем матері», — вважає Васіліса. 

Чи доречно вітати хлопчиків 14 жовтня

Анна Ладєєва, учасниця АТО, підполковник медслужби, має подібний погляд. Те, що 14 жовтня вітають хлопчиків, вона вважає «перекосом з часів радянщини». Анна підкреслює, що ніхто ж не знає, чи стане цей конкретний юнак у майбутньому захищати Батьківщину. Крім цього, будь-яка дівчинка теж може обрати такий шлях. То як же вгадати? Усе просто, просто не вітати дітей із Днем захисників і захисниць.

Кого варто вітати 14 жовтня із Днем захисників і захисниць України

На це питання добре відповіла Євгенія Черненко, морпіх, яка нині служить в лавах ЗСУ. На її думку 14 жовтня — це не день чоловіків і не день ветеранів. Це окремий день, коли варто привітати «всіх, хто захищає країну – зі зброєю чи зі скальпелем, тримаючи в руках кермо чи карту».

«Чи вітати хлопчиків? Так, вітати. Якщо ці хлопчики вже встигли зробити щось для своєї країни», — відповідає Євгенія. 

Тому, що у школах вітають хлопчиків, а на роботах колег-чоловіків, дивується і Валерія Карпиленко, учасниця АТО. Вона радить перед тим, як вітати буд-якого хлопця чи чоловіка, згадати слова: не кожен чоловік – захисник України, не кожен захисник – чоловік.

Кого варто вітати 14 жовтня із Днем захисників і захисниць України

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що зовсім юний захисник Руслан вразив українців: "Принципово продовжив сімейну традицію".

Також портал MY.UA писав, що суспільство обурене до краю: «Захисник України змушений ночувати посеред траси».

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом