19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Учені розповіли, яким видом спорту потрібно займатися, щоб прожити довше
Учені розповіли, яким видом спорту потрібно займатися, щоб прожити довше

Учені розповіли, яким видом спорту потрібно займатися, щоб прожити довше

Американські учені розповіли, яким спортом потрібно займатися та скільки часу приділяти тренуванням, щоб залишатися здоровим, продовжити життя та не нашкодити собі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Спорт продовжує життя

Після десятиліть досліджень учені стверджують, що для  покращення життя достатньо 30-40 хвилин тренувань щодня. Надлишок буде тільки шкодити і зовсім не додасть років. 

Найкраще просто ходити. Щоб знизити ризик передчасної смерті на 70%, вистачить пройти 5000-7000 кроків за день. Це дорівнює приблизно годині прогулянки або 30-40-хвилинному тренуванню.

Ходити - корисно для здоров'я

Схожі дослідження проводили в Данії. Там вчені 25 років спостерігали за людьми, які займаються спортом. Піддослідні тренувалися від двох із половиною до чотирьох із половиною годин на тиждень.

Дослідники дійшли висновку, що у людей, які займаються будь-яким видом спорту, ризик передчасної смерті знижується майже удвічі.

Ходьба – універсальний вид спорту

Спортивний лікар запевняє, що найкращий вид спорту – ходьба. Вона підходить усім.

Вісімдесятирічний українець Василь розповідає, що на пенсії почав займатися спортивною ходьбою. Тренується щотижня два-три рази. До того від спорту він був далеко.

Ходити - корисно для здоров'я

Чоловік розповідає, що зараз майже не користується громадським транспортом і ходить пішки. Василь не знає, чи зможе прожити довше завдяки ходьбі, але запевняє, що став почуватися краще. Зокрема, чоловік помічає, що у нього завжди підіймається настрій під час тренувань, коли він крокує і милується краєвидами.

Нагадаємо, що Юрій Зозуля розповів, чи приживаються в Україні інноваційні види спорту.

Читайте також, що дієтологиня розказала, що їсти восени, щоб підняти собі настрій.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом