5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лікарі розповіли, який продукт потрібно їсти, щоб дожити до 100 років
Лікарі розповіли, який продукт потрібно їсти, щоб дожити до 100 років

Лікарі розповіли, який продукт потрібно їсти, щоб дожити до 100 років

Вживання червоного м’яса, оброблених і рафінованих продуктів може погано вплинути на здоров’я в майбутньому. У свою чергу розсудливий підхід до вашого раціону знизить ризик захворювань та допоможе прожити до ста років. Спеціалісти назвали продукт, який допомагає подовжити життя. Неочікувано ним виявилась квасоля.

Про це повідомляє ТСН.

Бобові продовжують життя

Дослідники виділили території, де найбільша кількість довгожителів. Ці регіони називають "блакитними зонами". Виявилося, що їх мешканців об’єднують схожі спосіб життя та харчові звички, серед яких вживання бобових.

Жителі "блакитних зон", які жили найдовше, кожного дня з’їдали близько однієї чашки бобів.

Бобові допоможуть прожити довше

Чому квасоля корисна для здоров’я?

Квасоля, як і інші бобові, багата на білок і клітковину, а також майже не містить жиру. Наприклад, разом зі склянкою чорної квасолі ви споживаєте по 15 г білку і клітковини і менше грама жиру і цукру.

Наявність клітковини в раціоні пов’язують з великою тривалістю життя. Згідно з дослідженнями Геронтологічного товариства Америки, клітковина знижує ризик багатьох захворювань, зокрема депресії, діабету, гіпертонії і деменції.

Окрім цього, квасоля містить антиоксидант поліфенол, що сприяє здоровому старінню організму та має захисні властивості. Варто зазначити, що поліфенол міститься у багатьох бобових: квасолі пінто, бобах, стручковій квасолі.

Як додати квасолю в раціон?

Щоб отримати багато білку, клітковини і важливих антиоксидантів і прожити до 100 років, негайно додайте бобові до свого щоденного раціону.

Страви з квасолі багаті на білок та клітковину

Для початку спробуйте додавати бобові, зокрема квасолю, до сніданку. Наприклад, приготуйте вегетаріанський омлет з чорної квасолі.

Бобові добре підійдуть і на обід – з’їжте курячий буріто. Зі звичної білої квасолі можна приготувати гребінці з квасолею та шпинатом.

Нагадаємо, що відомий кухар Джеймі Олівер назвав 14 продуктів, які повинен їсти кожен.

Читайте також, що лікар-дієтолог назвав найнеобхідніші продукти.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом