Денис Шмигаль оголосив рішення про всеукраїнський локдаун
Денис Шмигаль оголосив рішення про всеукраїнський локдаун

Денис Шмигаль оголосив рішення про всеукраїнський локдаун

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після чергового засідання Кабінету Міністрів розповів журналістам, що Уряд України не буде вводити повний локдаун в країні.

Трансляція засідання доступна на YouTube-каналі Кабміну.   

Економіка не повинна застоюватися

За словами прем'єра, всеукраїнському карантину не бувати, адже тоді економіка країни знову порушиться, чого не можна допускати. "Навіть у червоній зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі і працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні і зупиняти економіку", - резюмував Денис Шмигаль.

Але щоб не вселяти суспільству впевненість, що карантину не буде в будь–якому випадку, політик уточнив: єдина альтернатива цьому кроку - повна вакцинація населення. Шмигаль процитував слова президента Володимира Зеленського, які той написав у недавньому пості в соціальній мережі Facebook.

Боротьба з новою хвилею коронавірусної пандемії

Зараз в Україну прийшла четверта хвиля пандемії, кількість заражених з кожним днем все більше. Лікарням доводиться розширювати штаб, збільшувати кількість персоналу, щоб оптимально забезпечувати турботу про пацієнтів. Інфраструктура пунктів вакцинації теж модернізується для повноцінного покриття всієї території України.

Володимир Зеленський назвав альтернативою повному локдауну лише масову вакцинацію населення

Прем'єр-міністр відкинув ймовірність локдауна, але, якщо українці не будуть щеплюватися, велика частина країни перейде в "червону" зону. Поступово області змінюють свій карантинний індикатор, і іншого виходу, окрім як відрізати людей один від одного, в уряду не буде.   

Раніше портал MY.UA повідомляв, що через коронавірус помер найвідоміший "Петро I".

Також ми писали, що на Чернігівщині коронавірус забрав життя дитини.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом