Пекінська Олімпіада-2022 – еталон проведення та організації спортивних змагання – Олег Жох
Пекінська Олімпіада-2022 – еталон проведення та організації спортивних змагання – Олег Жох

Пекінська Олімпіада-2022 – еталон проведення та організації спортивних змагання – Олег Жох

Україні потрібно активно переймати унікальний досвід Китаю, отриманий при організації та проведенні літніх і зимових Олімпійських ігор 2008 року, а також майбутніх Олімпійських ігор, які пройдуть у лютому 2022 року.

Таку думку висловив Олег Жох, український армрестлер і чинний чемпіон світу з армспорту на своїй сторінці у Фейсбук.

– Пекін – перше в історії місто, яке прийняло полум’я як літніх, так і зимових Олімпійських ігор. Скоро кожен житель Землі зможе відчути унікальний спортивний дух Китаю. Оцінити зусилля, які доклала китайська сторона, щоб всі учасники заходу і Олімпійці і паралімпійці, гості, місцеві жителі відчували себе під захистом КНР, з усім можливим комфортом, – написав Олег Жох.

За словами спортсмена, Китайська Народна Республіка відбудувала до майбутньої Олімпіади ряд нових спортивних об’єктів, а також модернізувала
стадіони, зведені до Олімпіади-2008.

– Ще з 2008 року всім запам’ятався Національний критий стадіон, знамените сталеве Пташине гніздо. Національний Водний центр – у 2008 році тут проводилися змагання з плавання, стрибків у воду. Через це будівлю прозвали Водний куб. Тепер це Крижаний куб, пристосований під зимові види спорту, – розповів Жох.

Олеш Жох додає, що після Олімпіади стадіон будуть постійно перепрофілювати, щоб у людей було місце для занять спортом відповідно до сезону.

Армрестлер підкреслив, що дві пекінські Олімпіади – це події, організація і проведення яких стануть зразком для наслідування як для нашої країни, так і для всього світу.

– Нам всім необхідно вчитися у наших китайських друзів вмінню розробляти стратегії розвитку спорту на десятиліття. Я вже не кажу про всі інфраструктурні зелені інновації Олімпіади в Пекіні, які також було б непогано якомога ширше впроваджувати на українських стадіонах, а також у транспорті, звичайному житті людей, – заявив Олег Жох.

Читайте
Головні скандали та досягнення: чим запам'яталася Паралімпіада-2020

Фото: Олег Жох

Джерело: Олег Жох

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны