Сергій Тамарін розповів, хто винен у смертельному ДТП у Харкові – підліток чи безкарність
Сергій Тамарін розповів, хто винен у смертельному ДТП у Харкові – підліток чи безкарність

Сергій Тамарін розповів, хто винен у смертельному ДТП у Харкові – підліток чи безкарність

Юрист, керівник Київського осередку Національного Корпусу Сергій Тамарін висловився щодо інциденту у Харкові зі смертельним ДТП, яке скоїв підліток.

Про це він розповів у своєму блозі.

За словами керівника Нацкорпусу, смертельне ДТП у Харкові – це наслідок того, яким є суспільство. Тобто, пояснює він, вседозволеність і безкарність, що панують у країні, дали підлітку приклад для скоєння цього інциденту. За словами Тамаріна, ДТП викликало суспільний резонанс і, окрім цього, були смерті, а відтак винуватець отримає покарання у вигляді тимчасового обмеження волі.

На його думку, у всьому цьому порочному ланцюгу винна сама система. "Можуть винуватця ДТП Харківського два роки тому судити за постріл жінці в обличчя як за середні тілесні ушкодження", - констатує націоналіст і як колишній слідчий додає, що це був замах на вбивство.

Також Тамарін зазначає, що існує певний фактор взаємоповаги між народом та державою, це і має характеризувати рівень розвитку культури державної установи. "Рівень правової культури у будь-якій державі характеризується виключно верховенством права. Верховенство права забезпечується невідворотністю покарання", - пояснює він.

З іншого боку, зазначає керівник Нацкорпусу, будь-яка законодавча ініціатива, що стосується збільшення суми штрафів та санкцій, може виявитися беззмістовною, якщо її не застосовувати. "Бідні й нещасті співробітники поліції, яких може кожен другий посилати куди йому заманеться – це теж, на жаль, наслідок їхньої професійної мотивації і профпридатності", - констатує Тамарін.

Як повідомляв My.ua, Шендибило розповів, на кого буде поширюватися дія закону про захист бранців Кремля.

Також My.ua писав про те, що Жорін розповів про рішення амстердамського апеляційного суду щодо золота скіфів.

Источник материала
Поделиться сюжетом