Владислав Соболевський назвав проблеми українського війська та способи їх вирішення
Владислав Соболевський назвав проблеми українського війська та способи їх вирішення

Владислав Соболевський назвав проблеми українського війська та способи їх вирішення

Заступник керівника Центрального штабу Національного Корпусу Владислав Соболевський розповів, які пункти містить військова програма Національного Корпусу.

Про це він розповів на ютуб-каналі «Національний Корпус».

Соболевський акцентує на тому, що українська армія має багато проблем і не в останню чергу їх створює бюрократія. «Ми маємо вбити поняття бюрократії. Проблеми, які створює бюрократія, лежать у тиловому забезпечені, а не у керуванні військами», - підкреслює він.

Окрім цього, каже націоналіст, потрібно налагодити ситуацію із військово-промисловим комплексом, тобто із заводами, які або отримують недостатню підтримку від держави, або не отримують її взагалі. «Ми пропонуємо експортно-орієнтовані підприємства «Укроборонпрому», але 60% всієї продукції має викупати держава. Ми маємо буди конкурентними на міжнародному рівні, але маємо бути головними замовниками для наших підприємств», - пояснює заступник керівника Нацкорпусу.

До того ж, зазначає він, варто змінити військове керівництво. Зокрема, експерт говорить про посаду начальника штабу, на яку варто поставити людину, що у 2014 році пішла на службу як простий солдат. Тоді, констатує Соболевський, Україна матиме професійну та досвідчену армію. Також він стверджує, що високопрофесійне військо передбачає меншу кількість бійців і саме таких, для яких це справа життя, а не метод отримання грошей.

Націоналіст підсумовує, що Нацкорпус, ймовірно, є єдиною партією, що розробила окрему військову програму із системою територіальної оборони. Він додає, що для них справді важливо, аби український військовий блок був оновлений, сучасний і відповідав вимогам війни. «Сьогодні, щоб прийняти новий кітель в нашій армії, потрібно задіяти тисячі людей, й так не може бути», - констатує Соболевський.

Як повідомляв My.ua, Шендибило розповів, на кого буде поширюватися дія закону про захист бранців Кремля.

Також My.ua писав про те, щоТамарін розповів, хто винен у смертельному ДТП у Харкові.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом