2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Я вмираю", - Міхеїл Саакашвілі зробив заяву з в'язниці
"Я вмираю", - Міхеїл Саакашвілі зробив заяву з в'язниці

"Я вмираю", - Міхеїл Саакашвілі зробив заяву з в'язниці

Міхеїл Саакашвілі, колишній президент Грузії і голова Виконавчого комітету реформ України, зробив нову заяву з приводу свого голодування у в'язниці.

Про це він написав на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

Засіб, а не мета

Саакашвілі просить своїх прихильників не загострювати зайву увагу на факті його голодування і стані здоров'я, який погіршився через тривалу нестачу їжі. За словами політика, ув'язненого в грузинську в'язницю і очікуючого судових засідань, він намагається домогтися "повернення влади грузинському народу", використовуючи для цього голодування.

Перші кадри Міхеїла Саакашвілі з в'язниці в Грузії: він оголосив голодування

Тому головне завдання, яке ставить перед собою Саакашвілі, - саме звільнення від гніту російської влади, а не викликання жалості до себе. "Я повернувся, добровільно взятий в заручники, і тепер я вмираю з голоду, щоб своїм прикладом допомогти звільнити нашу Батьківщину, зберегти її європейський шлях і визволити з пазурів російської олігархії", - написав політик у Facebook.

Чекає смертної кари?

Оскільки Міхеїл Саакашвілі голодує вже більше місяця, стан його здоров'я різко погіршується. Консиліум лікарів виявив у нього проблеми з зором, слухом, серцем. Чоловікові навіть довелося робити переливання крові в СІЗО. Але, незважаючи на особисті негаразди, він ставить на перший план вищу мету, якої намагається домогтися за допомогою голодування.

Міхеїла Саакашвілі підтримують у соціальних мережах, де він опублікував новий пост про своє голодування

У своєму новому пості політик порівняв ситуацію зі стратою, скасування якої особисто домігся в 1998 році, перебуваючи на посаді голови правового комітету парламенту. "Я і уявити собі не міг, що через багато років в Грузії відновлять страту і, за іронією долі, відновлять її для мене. Як би там не було, але зло ніколи не переможе добро", - уточнив Саакашвілі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Людмила Денисова забила тривогу: Міхеїл Саакашвілі голодує 34-й день і втратив 20 кг.

Також ми писали, що у Саакашвілі погіршилося здоров'я, з'явилися нові проблеми, - лікар Ніко Кіпшидзе.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны