Від ускладнень COVID-19 померла відома українська поетеса Світлана Йовенко
Від ускладнень COVID-19 померла відома українська поетеса Світлана Йовенко

Від ускладнень COVID-19 померла відома українська поетеса Світлана Йовенко

У київській лікарні у віці 76 років померла відома поетеса і письменниця Світлана Йовенко, яка займалася творчою діяльність з 16 років.

Новину повідомила її подруга і колега Любов Голота на особистій сторінці в Facebook.

Померла від коронавірусної інфекції

Письменниця і журналістка Любов Голота уточнила в публікації, що Світлана перебувала в Міській клінічній лікарні Києва №10. Останнім часом у жінки розвинулися ускладнення від COVID-19, які і призвели до смерті. У поетеси залишилася дочка Іванна і внучка Софія.

Померла Світлана Йовенко, відома українська поетеса

Любов Голота згадує свою подругу і її творчу діяльність такими словами: "Її знали і любили університетські друзі, вірні читачі, чорнобильці, - адже Світлана не раз відвідувала зону, брала участь у створенні фільмів Роллана Сергієнка, укладала антології, написала вірші і поему, цілий ряд прозових творів, високо оцінених читачами... Світлана Йовенко багато зробила на літературній ниві".

Творчий шлях Світлани Йовенко

Поетеса почала літературну діяльність в 16 років. В інтерв'ю раніше зізнавалася, що почала писати вірші через батьків, щоб довести їм, що здатна на багато. У підсумку бажання утвердитися в очах родичів призвело до всеукраїнської популярності.

Світлана Йовенко померла в лікарні від ускладнень коронавірусної інфекції

В "Енциклопедії сучасної України" зазначено, що стиль, обраний Світланою, був дуже експресивним і насиченим метафорами, але ці літературні стежки не робили склад нагромадженим і неживим, а навпаки – створювали унікальну розмовну мову.

У списку діяльності, крім поетичної, також публіцистична. Жінка займалася перекладами і була Заслуженою співробітницею культури України.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що знайшли мертвим Юрія Сілецького, зниклого заступника директора Львівського музею.

Також ми писали, що помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом