19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Собор Паризької Богоматері у VR і робот-павук: Що дивитись на фестивалі цифрового мистецтва Novembre Numérique
Собор Паризької Богоматері у VR і робот-павук: Що дивитись на фестивалі цифрового мистецтва Novembre Numérique

Собор Паризької Богоматері у VR і робот-павук: Що дивитись на фестивалі цифрового мистецтва Novembre Numérique

У Києві, у Довженко-Центрі 12-14 листопада вдруге відбудеться французько-український фестиваль цифрового мистецтва та віртуальної реальності Novembre Numérique en Ukraine.

Серію фестивалів цифрового мистецтва Французький інститут проводить у всьому світі. Український Novembre Numérique поєднує у собі виставку цифрового мистецтва у форматах віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальностей, роботизованої скульптури та відео, а також публічну програму з лекціями та дискусіями.

Цьогоріч глядачам покажуть дванадцять об’єктів: чотири французьких та дві українських VR-роботи, три галереї у віртуальній реальності й одну виставку у доповненій реальності від V-Art, а також дві роботичні скульптури французького художника Фаб’єна Зокко.

У французькій роботі In-Urbe спостерігач потрапляє до підземної частини міста, що складається з труб, кабелів, тунелів та катакомб. У світі Heterotopia, натхненному однойменною концепцією Мішеля Фуко, глядач може стати будівельником — для цього йому потрібні лише хмари з частинок. Проект Isle of The Dead черпає натхнення у картинах швейцарця Арнольда Бекліна та музиці Сергія Рахманінова.

Французький художник Фаб’єн Зокко особисто представить твір Spider and I — механічного павука, який з'єднаний з автором і відображає через свою поведінку настрій художника. Його друга робота Theotechnical deconstruction enterprise демонструє, як машина раз за разом переписує біблійний текст, щоразу його змінюючи.

Французька ігрова студія Ubisoft представить повноцінну 3D-модель собору Паризької Богоматері, яку ще десять років тому вони створили для однієї зі своїх ігор Assassin's Creed. Після пожежі 2019 року їхній цифровий архів виявився корисним не тільки для реконструкції зруйнованих частин будівлі, але і як можливість ще раз поглянути на втрачене.

В українській частині експозиції знаходяться віртуальні галереї, VR-додатки та платформа для демонстрації, продажу та колекціонування цифрового мистецтва V-Art. Глядач в AR-досвіді зможе познайомитися з віртуальною копією самого себе у світі елементарних частинок у VR-досвіді Fluence is Time times Flux.

На вході кожному відвідувачу допоможуть скласти індивідуальний маршрут по виставлених роботах — кожна VR-станція здатна прийняти лише одного глядача. Для входу необхідно надати сертифікат про вакцинацію або негативний результату тесту на коронавірус (зроблений не більше як за 72 години до події).

Квитики на фестиваль можна придбати тут.

Програма фестивалю

Віртуальна реальність (VR):

Fluence is time flux

Дарина Фес та Макс Лосєв, Україна 2021

Дивина

Пьотр Армяновський, Україна 2021

In-Urbe / У місті

Національна студія сучасного мистецтва Le Fresnoy, Франція 2020

Heterotopia / Гетеротопія

Tamanoir Studios, Франція 2020

Notre-Dame de Paris : voyage dans le passé / Собор Паризької Богоматері : подорож у минуле

Ubisoft, Франція 2020

L'Ile des morts / Острів мертвих

ARTE, Франція 2018

Доповнена реальність (AR):

Miner-Champion

Роман Мінін та V-art, Україна 2017

Віртуальні виставки:

Art Spaceship

V-art, Україна 2021

ADRIFT becoming ocean

V-art, Україна 2021

Cavern-us

V-art, Україна 2021

Роботична скульптура:

Spider and I / Павук та я

Фаб'єн Зокко, Франція 2020

Entreprise de déconstruction théotechnique / Майстерня теотехнічної деконструкції

Фаб'єн Зокко, Франція 2016

Читайте також:

"Український конструктивізм": Про що мультимедійний проєкт за участі Onuka, The Maneken, Сергія Святченка і Себастіана Клоборга.

Об'єкт бажання: Колекція віял з одеського Дому Блещунова.

novembre numerique
французький інститут
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны