Вчені тестують вакцину-пластир проти COVID-19
Вчені тестують вакцину-пластир проти COVID-19

Вчені тестують вакцину-пластир проти COVID-19

Учені з університету Квінсленда (Австралія) винайшли новітню технологію щеплення проти коронавірусу – пластир із спеціальним мікрочіпом.

Про це йдеться в матеріалі видання "Апостроф".

Вчені стверджують, що новий метод щеплення від COVID-19 дозволить отримати кращу і швидшу імунну відповідь. Зараз проводяться тестування.

Як проходить вакцинація пластиром?

Нова технологія австралійських вчених дозволяє щепитися зовсім без уколу. Вакцина вводиться за допомогою спеціального мікрочіпу високої щільності (HD-MAP), який знаходиться у пластирі. Після нанесення на шкіру він створює кілька тисяч мікроскопічних проекцій.

Учені винайшли пластир з мікрочіпом для вакцинації проти COVID-19

Один із авторів дослідження доктор Девід Мюллер зі Школи хімії та молекулярної біології заявив, що випробування, проведені на мишах, виявилися вдалими. Для тестування використали одну із американських вакцин від коронавірусу COVID-19. За його словами, введення препарату через пластир з мікрочіпом, а не голку,  дало "найкращу і швидку імунну відповідь".

"Це набагато зручніше, ніж голка – ви просто "клацаєте" аплікатором по шкірі, і 5000 мікроскопічних проекцій майже непомітно вводять вакцину в шкіру", - розповідає доктор Мюллер.

Учені винайшли пластир з мікрочіпом для вакцинації проти COVID-19

Також вчені додали, що новітня технологія набагато зручніша в зберігання. Зокрема, ці пластирі не потребують дотримання холодового ланцюга. Препарат залишається стабільним протягом 30 днів за температури +25 і протягом тижня у серидовищі з температурою+40 градусів за Цельсієм.

Нагадаэмо, що в Україні протестують дві нові вакцини проти COVID-19.

Читайте також, що в Україні почнуть виробляти вакцину від коронавірусу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом