У Львові помер видатний вчений України Олександр Скляров
У Львові помер видатний вчений України Олександр Скляров

У Львові помер видатний вчений України Олександр Скляров

Професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького - Олександр Скляров - помер 6 листопада, про що сумує весь науковий та освітній колектив України.

Про це повідомляється на офіційній сторінці університету в соціальній мережі Facebook.

Несподіваний відхід вченого

Олександру Яковичу Склярову було всього 65 років. Новина, опублікована в соціальній мережі, стала несподіванкою для всіх.

На сторінці сказано: "З величезним сумом повідомляємо про нашу непоправну втрату для сім'ї, колективу кафедри біохімії, Львівського національного медичного університету та вчених України. Сьогодні відійшов у вічність Олександр Якович Скляров. Чудова людина, прекрасний батько, чоловік, дідусь, заслужений діяч науки України, заслужений професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та завідувач кафедри біохімії".

Колектив кафедри біохімії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

Під публікацією можна прочитати велику кількість слів співчуття, які висловлюють колеги, друзі і знайомі покійного. І навіть люди, які особисто не знали Склярова, але знайомі з його науковими досягненнями і працями.

Науковий шлях Олександра Склярова

Вчений відомий своїми науковими досягненнями в області експериментальної гастроентерології. За роки служіння науці встиг стати автором понад 450 робіт, написати 2 монографії, заснувати 6 інформаційних аркушів щодо нових методів лікування та діагностики, задокументувати 10 патентів. Скляров дав шлях до виходу 13 кандидатських і однієї докторської дисертації.

Помер Олександр Скляров, завідувач кафедри біохімії та професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

Завдяки насиченій діяльності став академіком УАН України в 2004 році, заслуженим професором свого університету в 2004 році. Періодично представляв результати свої досліджень на міжнародних і національних конференціях.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що знайшли мертвим Юрія Сілецького, зниклого заступника директора Львівського музею.

Також ми писали, що помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом