Лариса Ніцой вимагає карати мовних порушників просто на вулицях
Лариса Ніцой вимагає карати мовних порушників просто на вулицях

Лариса Ніцой вимагає карати мовних порушників просто на вулицях

Українська письменниця і захисниця української мови Лариса Ніцой запропонувала новий закон про мову, який би карав порушників на вулицях.

Про це Лариса Ніцой заявила в інтерв’ю виданню «Сьогодні».

Прогалина в законодавстві

На думку Лариси Ніцой, яка є поборницею всього українського, у мовному законодавстві є суттєва прогалина. Йдеться про те, що закон регуляє тільки мовні відносини посадових осіб на роботі: чиновників, продавців, лікарів тощо. Однак закон не передбачає покарання для тих, хто, наприклад, просто на вулиці почне принижувати, проклинати чи лаяти українську мову. 

Лариса Ніцой впевнена, що так бути не має. Таких негідників треба карати, переконана вона. Тож Лариса Ніцой публічно звертається до депутатів, щоб цю прогалину в законодавстві заповнили.

Лариса Ніцой

Відповідний законопроєкт вже висували на розгляд

Лариса Ніцой згадує, ща народний депутат від партії «Слуга народу» Єлизавета Богуцька подавала такий законопроєкт, який би карав за публічне приниження мови хоч на вулиці, хоч удома, але не тільки на роботі. Однак тоді законопроєкт завернули на доопрацювання, мотивуючи це тим, що незрозуміло, що таке наруга над мовою. 

Ніцой для прикладу згадала закон, який карає за наругу над державними символами. За її словами, чомусь цей закон ніхто не завернув на доопрацювання. Хоч там також чітко не роз’яснено, що мається на увазі під наругою над держсимволами.

Лариса Ніцой. Фото з особистої facebook-сторінки

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що поліція відкрила кримінальну справу проти Лариси Ніцой та Ірини Фаріон.

Також портал MY.UA писав, що Лариса Ніцой знову атакувала Артема Довбика, не дивлячись на критику фанатів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом