За допомогу нелегальним мігрантам українців очікує кримінальна відповідальність
За допомогу нелегальним мігрантам українців очікує кримінальна відповідальність

За допомогу нелегальним мігрантам українців очікує кримінальна відповідальність

РНБО готується давати відсіч нелегалам на кордонах
Фото з відкритих джерел

За сприяння у незаконному перетині кордону громадяни України нестимуть відповідно до чинного законодавства

Міністр оборони Олексій Резніков попередив громадян про кримінальну відповідальність за допомогу біженцям із території Білорусі у незаконному перетині державного кордону України. Про це він сказав під час брифінгу за підсумками сьогоднішньої міжвідомчої наради в Луцьку.

«Хотів би попередити тих, хто живе у п'яти областях, що межують із дружньою нам Білоруссю, тих, хто планує заробляти гроші на допомозі в перетині кордону незаконним мігрантам – це буде проти національних інтересів України. Це питання національної безпеки», – зазначив Резніков.

За його словами, відповідальність за допомогу у незаконному перетині кордону громадяни України нестимуть відповідно до чинного законодавства.

«Хто надаватиме таку допомогу і за гроші продаватиме країну – відповідатиме досить серйозно за законом», – наголосив міністр.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зауважив, що в квітні 2014 року була скасована кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону.

«Але лишилася кримінальна стаття за допомогу цим людям. Тому це буде кримінальна відповідальність», – резюмував Данілов.

Нагадаємо, Україна може запровадити надзвичайний стан у прикордонних із Білоруссю областях.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов прибув до Луцька на міжвідомчу нараду щодо питань оборони кордону з Білоруссю. На ній очільники областей, які межують з Білоруссю, обговорили захист кордонів від мігрантів.

Також секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні.


Источник материала
loader
loader