2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні заснували нове свято, коли відзначаємо?
В Україні заснували нове свято, коли відзначаємо?

В Україні заснували нове свято, коли відзначаємо?

В Україні додалося нове свято - Міжнародний день волонтера, яке тепер визнане на державному рівні. Його відзначатимуть щорічно 5 грудня.

Про це повідомляє Telegram-канал VESTI.

Затверджений план заходів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль видав розпорядження, яке зобов'язує заснувати і привести у виконання план заходів для святкування Міжнародного дня волонтера. Існування такого документа підтверджує, що це свято визнали на державному рівні.

В Україні на державному рівні заснували Міжнародний день волонтера

Він інформує Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні держадміністрації та КМДА, що мають бути підготовлені та проведені заходи, з урахуванням усіх існуючих протиепідеміологічних заходів, які сприятимуть розвитку волонтерської діяльності в Україні.

Зокрема, Кабмін дав час на організацію зустрічей з представниками цієї сфери, підготовку та випуск друкованої продукції, проведення культурно-масових заходів тощо.

Історія свята у світі

Повна і правильна назва свята, яке заснувала Генеральна Асамблея ООН в 1985 році, - Міжнародний день добровольців в ім'я економічного і соціального розвитку. Для України волонтерство завжди було добровільним рухом, який підтримував дух взаємодопомоги. Особливо це стало розвиватися після 2014 року.

Волонтери допомагають військовим медикам на передовій

Тому не дивно, що уряд вирішив відзначити всіх представників цього руху, які стоять на шляху жертовності і відданості українському суспільству. Сьогодні волонтери активно працюють, підставляючи плече допомоги нашим захисникам, медичним працівникам, людям, які опинилися в складних життєвих обставинах або мають проблеми зі здоров'ям.

Раніше портал MY.UA повідомляв, коли розпочнеться Різдвяний піст 2021 року: правила підготовки та дата закінчення.

Також ми писали, вихідні у грудні 2021 року: скільки відпочиватимуть українці.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны