Липова тисяча від Зеленського: як не стати жертвою шахраїв
Липова тисяча від Зеленського: як не стати жертвою шахраїв

Липова тисяча від Зеленського: як не стати жертвою шахраїв

Нещодавно президент Володимир Зеленський оголошував, що вакциновані українці зможуть отримати тисячу гривень. Це взяли на озброєння шахраї, щоб обманним шляхом красти гроші з карток.

Про це пише Obozrevatel.    

Як зрозуміти, що запропоновані гроші - не від Зеленського?

Зазвичай інформація, надана в повідомленні від шахраїв, не збігається з офіційною. Обіцяну Зеленським тисячу гривень можна отримати тільки на віртуальну картку через додаток "Дія", а використовувати – лише на культурні заходи або подорожі всередині України.

Володимир Зеленський обіцяв вакцинованим українцям виплату в тисячу гривень

Також рекомендується звернути увагу на відсутність необхідності надавати товсті пакети документів, які доводять, що ви можете претендувати на виплату. Українці знають, що нічого не можна отримати настільки простим шляхом, як введення даних банківської карти. Тим більше, гроші від держави.

Що робити, якщо стали об'єктом шахрайської схеми?

По-перше, ніколи не повідомляйте стороннім особам і сервісам дані банківського рахунку або карти. Якщо це потрібно, відразу відмовляйтеся: 99% ймовірності, що вас хочуть обікрасти. Якщо ж ви попалися на гачок і все-таки гроші списалися, відразу телефонуйте в банк і блокуйте рахунок.

Шахраї користуються обіцянкою президента і створюють схеми виманювання грошей

Але запізнившись, зверніться в поліцію. Звичайно, ймовірність того, що фінанси повернуть, дуже маленька, зате правоохоронці зможуть почати процесуальні дії і врятувати рахунки інших українців.

Загалом, несподівані повідомлення з підозрілих номерів краще ігнорувати, а особисті дані, особливо карти, нікому не повідомляти.

Раніше портал MY.UA повідомляв, які радянські монети можна дорого продати: більше 100 тисяч гривень.

Також ми писали, що у Приватбанку зливали персональні дані клієнтів за гроші: 300 гривень за анкету, 600 - за виписку з рахунку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом