У Львові відкриють галерею з муралами про захисників України: оголошено конкурс
У Львові відкриють галерею з муралами про захисників України: оголошено конкурс

У Львові відкриють галерею з муралами про захисників України: оголошено конкурс

На розгляд виконавчого комітету Львівської міської ради планується направити проект рішення про організацію Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращі ескізи для муралів.

Подробиці пише Армія.Inform.

Новий арт-простір у Львові

У центрі Львова є вулиця Захисників України, яка об'єднує дві магістральні вулиці - Городоцьку та Тараса Шевченка. Поруч розташована військова частина Львівського гарнізону. Це місце у міській раді обрали для відкриття нового арт-простору - open-air галереї мистецтв з муралами.

У Львові організують Всеукраїнський конкурс на кращі ескізи для муралів, присвячених захисникам України

Щоб здійснити задумане, ЛМР планує оголосити Всеукраїнський відкритий конкурс на кращі ескізи для муралів, які винагородяться фінансово. Загальна тематична спрямованість робіт - на згадку про українських захисників. Всього планується використати вісім малюнків, якими розпишуть стіну цієї галереї.

Винагорода авторам-художникам

Як повідомили у виконавчому комітеті міськради, немає чітких рамок, як повинен виглядати мурал. Головне, щоб він відповідав тематиці. Всі вісім не обов'язково повинні мати загальну ідею. Швидше за все, це будуть індивідуальні, незалежні малюнки.

Переможцям конкурсу виділять винагороду. Зокрема, за перше місце автор муралу отримає 40 тисяч гривень. За друге і третє місце дадуть 25000 і 20000 гривень відповідно. Але організатори попереджають, що ескізи, які суперечать загальноприйнятим гуманістичним цінностям, яким-небудь чином ображають або принижують честь і гідність українського народу або пропагують сепаратизм, розглядатися не будуть.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що NASA і SpaceX запустили ракету, яка в 2022 році врятує Землю від астероїдів.

Також ми писали, що в Україні хочуть сильно штрафувати за ЛГБТ-символіку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом