Це дуже важливий дзвіночок, - Владислав Соболевський про приховану мобілізацію в РФ
Це дуже важливий дзвіночок, - Владислав Соболевський про приховану мобілізацію в РФ

Це дуже важливий дзвіночок, - Владислав Соболевський про приховану мобілізацію в РФ

Заступник керівника Центрального штабу Національного Корпусу Владислав Соболевський поміркував над ймовірністю наступу Російської Федерації на Україну.

Про це він розповів на ютуб-каналі Національного Корпусу.

Соболевський повідомляє, що в Росії зараз відбувається прихована мобілізація, що є доволі дорого, оскільки людям доводиться буквально зриватися зі своїх робочих місць. Принагідно він посилається на Bloomberg і зазначає, що ці ресурси знадобляться для того, аби тримати окуповану після ймовірної атаки територію України. На думку керівника Центрального штабу Нацкорпусу, зараз президент РФ викриває свої справжні мотиви. «Це дуже важливий дзвіночок», - підкреслює він.

Водночас Соболевський вказує на те, що російські війська розосереджуються біля кордону з Україною вже 8 років. Тим не менш, повідомляє він, російські спікери у своїх заявах заперечують наявність підрозділів РФ на кордоні та акцентують на мілітаризації України з боку Сполучених Штатів.

Зараз же, каже керівник Центрального штабу Нацкорпусу, Росія використає якийсь привід, черговий елемент гібридної війни, аби розпочати наступ. На його думку, до цього Україна готова, хоча й варто передусім думати про ціну. «Але ми не готові до контрудару, не готові відкинути ці війська назад у Росію та після переможної оборони повернути собі Донбас та Крим, тому готовність, зі слів Данилова, для мене примарна дефініція», - пояснює Соболевський.

У цьому контексті він говорить про принцип меншовартості, за яким живуть українці. Зокрема, каже керівник Центрального штабу Нацкорпусу, небезпека на кордонах не викликає думок про перемогу, про битву з ворогом. «Думаємо про те, як нас зрадить вище політичне керівництво: полетить у Москву підписувати акт про капітуляцію, коли ми ще будемо битися», - підкреслює він.

Як повідомляв My.ua, вчора активісти Нацкорпусу виступили з вимогою не змінювати запобіжний захід для Остапа Стахіва.

Також My.ua писав про те, що українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом