Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, який хворів коронавірусом
Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, який хворів коронавірусом

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, який хворів коронавірусом

На 84-му році життя помер колишній глава столиці України - Олександр Омельченко. Він тяжко хворів коронавірусною інфекцією і мав ураження легень, що і могло стати причиною смерті.

Про це першою повідомила про смерть депутат Обухівської міської ради Лариса Іллєнко в Facebook.

Останнім часом політик часто хворів

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що Омельченко останнім часом важко хворів коронавірусною інфекцією і проходив лікування в лікарні. Відсоток ураження легень був великий, тому загальний стан політика не вселяв надій на швидке одужання.

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, імовірно від коронавірусу

Також щирі слова співчуття висловив нинішній мер Києва Віталій Кличко. Він написав пост на особистій сторінці в Facebook і в Telegram-каналі, де відгукувався про Олександра як дуже веселу і енергійну людину.

"Сан Санич, як ми його називали, завжди був з мудрим гумором, порадами досвідченого управлінця. Розповідав мені про нюанси політики, зокрема, в управлінні столицею. Ми могли дискутувати, сперечатися, погоджуватися один з одним чи ні. Але Олександр Омельченко любив Київ і був, безумовно, одним з тих, хто творив його сучасну історію", - поділився спогадами про померлого Кличко.

Кар'єрний шлях Омельченко

Олександр Омельченко довго і важко хворів, навіть лікувався від COVID-19 в лікарні

Олександр Омельченко народився в селі Зозив на Вінниччині. Спочатку закінчив Київський будівельний технікум, пізніше - Київський інженерно-будівельний інститут та інститут народного господарства (теж у столиці).

Вагома кар'єра почалася на посаді голови міської державної адміністрації в серпні 1996 року. Він обіймав посаду мера столиці України з 1999 по 2006 роки. Після його обрали народним депутатом від Блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Дмитро Гордон заявив, що Володимира Зеленський помер.

Також ми писали, що у Рівному помер "легенда міста".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом