5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому українські журналісти збунтувалися проти президента Зеленського?
Чому українські журналісти збунтувалися проти президента Зеленського?

Чому українські журналісти збунтувалися проти президента Зеленського?

Прес-марафон Володимира Зеленського "30 питань президенту України" 26 листопада викликав хвилю обурення серед багатьох представників засобів масової інформації. Вони вийшли на мітинг.

Пише Telegram-канал видання "Заборона".

Журналістів не запросили на захід

Представники преси зібралися під стінами коворкінгу Creative State of Arsenal на метро "Арсенальна", де Зеленський відповідає на питання через "екватор" каденції. Журналісти скандують "Ганьба" і обурюються, що їх не тільки не запросили на прес-марафон, а навіть не пустили за фактом приходу, посилаючись на карантинні обмеження.

Під коворкінгом Creative State of Arsenal, де відбулася зустріч Зеленського з журналістами, зібралися мітингувальники

Десятки людей планували відкрито поговорити з президентом і розпитати про ті речі, які зазвичай не обговорюються на публіку і замовчуються. Зокрема, про розслідування Pandora Papers, яке часто ігнорується ЗМІ, лояльними до Зеленського.

Виникла проблема доступу преси до інформації, яку останнім часом ховають силами влади. Мітингувальники впевнені, що мають право бути присутніми на заході такої важливості, адже існує на законодавчому рівні процедура акредитації ЗМІ, яку цього разу нахабно проігнорували.

Законність дії президента

На протест прийшли переважно журналісти видання "Заборона". Головна редактор Катерина Сергацкова прокоментувала: "Доступ до інформації - це не привілей, це обов'язок. Це закон! Останнім часом в Офісі президента журналістам відмовляють в акредитації на події, ігнорують запити на інтерв'ю та інформаційні запити".

Журналісти під стінами коворкінгу скаржаться на закритість інформації для ЗМІ від нинішньої влади

Представники ЗМІ сподіваються, що їх заклик не залишиться непоміченим, і влада зверне увагу на відкритість інформації в сучасному суспільстві. Зауважимо, що у Володимира Зеленського, як політика, завжди були складні стосунки з журналістами: він не раз відмовлявся спілкуватися і відповідати на ряд питань, давати інтерв'ю, незручні йому по темі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський назвав причину, за якою балотуватиметься на другий термін.

Також ми писали, Зеленський про зрив "Вагнергейта": "Це спецоперації імені Бурби, авантюриста і афериста".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом