Українські блогери-мільйонники забули про Голодомор
Українські блогери-мільйонники забули про Голодомор

Українські блогери-мільйонники забули про Голодомор

Найпопулярніші українські блогерки-мільйонники не згадали про Голодомор цієї суботи. У День пам’яті жертв голодоморів вітчизняні інфлюенсери не присвятили жодної публікації або хоча б сторіс на своїх сторінках трагедії українського народу.

Таку тенденцію помітила головна редакторка ресурсу "Гендер в деталях" Тамара Злобіна.

"Наскільки українськими є українські блогерки?" – пише Злобіна на своїй сторінці у Facebook у неділю, 28 листопада.

Українські блогери не пишуть про Голодомор

Тамара Злобіна розповіла, що вирішила перевірити найбільших українських блогерок. При чому у вибірку потрапили виключно україномовні інфлюенсери, за якими слідкують мільйони підлітків і дорослих в Instagram: Френдій, Пренткович, Верба, Люда з Голлівуда, Євтух. За словами редакторки, жодна з них не згадала про Голодомор.

"Середньостатистична підлітка точно знає, хто така Верба, і не факт, що знає Сталіна. У сторіс реклама чого завгодно, шмотки, пальми, цицьки, діти, і їжа, їжа, їжа", - зазначає Злобіна. Як приклад вона опублікувала відео із сторіс, які виклала 27 листопада блогерка Верба. На відео можна помітити фото самої дівчини (одягненої і в купальнику), песика, кави, новорічної ялинки і гірлянд, проте жодної згадки про День пам’яті.

Тамара Злобіна обурюється через таку тенденцію. Активістка не розуміє, чому хоча б один день у році не можна присвятити національній трагедії:

"Ніби 364 дні в році їм мало для такого контенту. Ніби одна свічка і кілька слів пам'яті поламають їхні гладковилизані благополучні образи", - коментує Злобіна.

Блогерка Верба. Фото: instagram/verbaaa.verbaaa

Однак не усі інфлюенсери проігнорували День пам’яті жертв голодоморів. Блогери з меншою аудиторією, зокрема, Віка Ільчук, Анжела Петровна, Катя Бльостка, все ж згадали про важливу подію.

Нагдаємо, як популярна українська блогерка за гроші прорекламувала Росію.

Раніше повідомлялося, що відомий блогер загинув у страшній ДТП на мокрій трасі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом