7 нових послуг доступні в додатку "Дія": пенсія, субсидії та довідки
7 нових послуг доступні в додатку "Дія": пенсія, субсидії та довідки

7 нових послуг доступні в додатку "Дія": пенсія, субсидії та довідки

Додаток "Дія " продовжує набирати популярність серед українців, а попит на нього зростає через необхідність отримувати державні послуги. Тепер там доступно ще більше можливостей.

Подробиці пише офіційний портал Міністерства цифрової трансформації.

Найбільш частий запит українців

За словами міністра Михайла Федорова, зараз йде велика концентрація уваги на те, щоб зробити доступ до державних послуг більш простим і швидким. Для цього розвивають і модернізують "Дію", адже саме додаток став "інструментом щоденної комунікації між людиною і державою, зосередженим на соціальній сфері".

Міністерство цифрової трансформації на Online Summit презентувало послуги, доступні користувачам в "Дія"

На Online Summit, організованому Мінцифрою, Михайло Федоров представив сім нових функцій, які відкриють українцям доступ до найбільш частих запитів у держслужби. Наприклад, тепер за допомогою "Діі" можна оформити субсидію, не виходячи з дому і в будь-який зручний час. Забудьте про купу довідок і документів, потрібно лише подати заяву онлайн і поставити електронний підпис.

Що ще доступно в додатку?

Крім субсидії, в "Діі" можна запросити призначення пенсії та її перерахунок. Згідно зі статисткою, щорічно 400 тисяч українців оформляють пенсію, а майже 900 тисяч подають заяву на перерахунок. Більше ніяких черг, тільки повна автоматизація.

Ще чотири актуальні послуги - отримання довідок про трудовий і страховий стаж, виписки з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. Згенеруйте всі ці документи на порталі в кілька клацань, не виходячи з дому і не бігаючи по різних установах.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Instagram автоматично створює музичні відео в Reels з архівних сторі.

Також ми писали, що долар рвонув до 28 гривень: до чого готуватися українцям?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом