Барбадос скинув королеву Єлизавета II, а Ріанна стала національною героїнею
Барбадос скинув королеву Єлизавета II, а Ріанна стала національною героїнею

Барбадос скинув королеву Єлизавета II, а Ріанна стала національною героїнею

Британська королева Єлизавета ІІ офіційно втратила владу над острівною країною Барбадос. У вівторок, 30 листопада, державу оголосили парламентською республікою. Уродженка Барбадосу, всесвітньо відома співачка Ріанна, яка була запрошена на церемонію проголошення республіки, стала національним героєм країни.

Про це повідомляє видання Reuters.

Єлизавети II побажала процвітання

Наприкінці жовтня в Барбадосі обрали президента республіки. Ним стала колишня генерал-губернаторка Сандра Мейсон, яка тепер буде очолювати країну замість королеви. У свою чергу Єлизавета II побажала Барбадосу щастя, миру та процвітання і заявила, що країна завжди займатиме особливе місце у її серці. Спадкоємець британського престолу принц Чарльз особисто відвідав церемонію.

На церемонію проголошення республіки запросили американську співачку Ріанну, яка народилася у Барбадосі. Зірку проголосили національним героєм.

"Прошу тебе й надалі сяяти, як діамант, і прославляти свій народ своїми справами", - звертається прем'єр-міністр Барбадосу Міа Моттлі до Ріанни.

Ріанна стала національним героєм Барбадосу. Фото: twitter/KevzPolitics

Проголошення республіки зустріли аплодисментами і салютом.  

Довідка

Барбадос – це острівна держава у Карибському морі неподалік від Венесуели, що розташована в групі Малих Антильських островів. Столицею країни є місто Бриджтаун. Свою незалежність Барбадос проголосив у 1966-му році.

Святкування в Барбадосі, присвячені проголошенню республіки. Фото: AFP/EAST NEWS

У 2020-му чинна влада Барбадосу заявила, що збирається оголосити країну республікою. Таким чином королева Єлизавета ІІ перестала б бути формальною главою держави. Наприкінці вересня цього року Барбадос оголосив про вихід з-під британської корони.

Нагадаємо, що Ріанна стала найбагатшою виконавицею планети.

Читайте також, що королева Єлизавета II втратила владу і 300 тисяч підданих.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом