Судитимуть буковинку за виготовлення фальшивих тестів та COVID-сертифікатів
Судитимуть буковинку за виготовлення фальшивих тестів та COVID-сертифікатів

Судитимуть буковинку за виготовлення фальшивих тестів та COVID-сертифікатів

Займаючись організацією подорожей, жителька Чернівців створила додаткове джерело незаконного прибутку. Зловмисниця виготовляла та збувала клієнтам турагентства фальшиві медичні довідки про негативний результат тесту на COVID-19 і міжнародні свідоцтва про вакцинацію від цієї хвороби. За такі дії порушниці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Злочинні дії 24-річної жительки Чернівців викрили слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно зі співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували: жінка отримувала фото паспортів від охочих безперешкодно перетнути державний кордон. За допомогою комп’ютерної техніки порушниця виготовляла фальшиві довідки та вносила до них персональні дані своїх клієнтів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Під час обшуків удома та в офісі зловмисниці поліцейські вилучили декілька десятків підроблених довідок про негативний результат тесту ПЛР на імена різних громадян.

За результатами досудового розслідування співробітники відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури склали обвинувальний акт і скерували його до суду.

Зловмисниця обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого частинами 1 і 3 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Теги по теме
Черновицкая область тесты
Источник материала
Поделиться сюжетом