"Пишатися поки нічим", - Володимир Зеленський зробив гучну заяву
"Пишатися поки нічим", - Володимир Зеленський зробив гучну заяву

"Пишатися поки нічим", - Володимир Зеленський зробив гучну заяву

Сьогодні, 1 грудня, під час щорічного послання до Верховної Ради Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки знаходиться на старті судової реформи, але згадав кілька важливих законів.

"Боротьба з корупцією - це і справедливий, незалежний суд. Судова реформа в Україні... Тут пишатись, я вважаю, поки нема чим", - розпочав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Глава держави підкреслив, що Україна знаходиться тільки на початку свого шляху, який буде складним. Зеленський нагадав, що у 2021-му депутати Верховної Ради проголосували за перші закони у напрямку до незалежного правосуддя. Йдеться про закони, які прийняли у липні 2021-го року: про порядок обрання та призначення членів Вищої ради правосуддя (ВРП), який підтримало 259 нардепів, і про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), за який проголосувало 305 народних обранців.

Депутати проголосували за два закони з реформування судової системи

Володимир Зеленський подякував кожному парламентарю і міжнародним партнерам, які підтримують Україну, а також заявив, що цього разу судову реформу доведуть до кінця.

«Розпочато судову реформу в Україні не вперше, але вперше її буде доведено до кінця", - підсумував президент.

Нагадаємо, що судову реформу в Україні розпочали після Революції гідності у 2014-му році і досі не завершили. Однією з передвиборчих обіцянок Зеленського було реформування судової системи в Україні. Адже через недовіру до судів іноземні інвестори неохоче йдуть до України, що шкодить вітчизняному бізнесу.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський відповів, коли чекати на нову хвилю пандемії COVID-19.

Читайте також, що в Україні підвищили мінімальну зарплату до 6,5 тисяч гривень.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом