В Україні підвищили мінімальну зарплату до 6,5 тисяч гривень, - Володимир Зеленський
В Україні підвищили мінімальну зарплату до 6,5 тисяч гривень, - Володимир Зеленський

В Україні підвищили мінімальну зарплату до 6,5 тисяч гривень, - Володимир Зеленський

З першого грудня 2021-го року в Україні збільшили мінімальну зарплату до 6 500 гривень. Це вже друге підвищення цього року.

Про це розповів президент Зеленський під час щорічного послання до парламенту у Верховній Раді.

"З сьогоднішнього дня, 1 грудня, мінімальна зарплата в Україні становить 6 з половиною тисяч гривень. Ми не тільки підвищили мінімальну заробітну плату. Середня заробітна плата вперше у цьому році за останні 30 років у доларовому еквіваленті перевищила 500 доларів США на місяць", - говорить Володимир Зеленський.

Окрім цього, глава держави заявив, що за рік зарплати лікарів виросли удвічі. За словами Зеленського, з 2022-го року вона становитиме мінімум 20 тисяч гривень. 

"І я впевнений, що такі самі слова через рік я скажу про заробітну плату наших вчителів", - додає президент.

Зазначимо, що з першого грудня мінімалку в Україні підняли на 500 гривень. Раніше уряд планував дійти до показника в 6500 гривень ще в липні 2021-го. Нагадаємо, що попереднє підвищення в січні становило тисячу гривень – з 5 тис. до 6 тис. гривень. Наступного разу мінімальну зарплату планують підняти вже в жовтні 2022 р., передає "Сьогодні".

В Україні зросла мінімальна зарплата

Варто зазначити, що від мінімалки в Україні на пряму залежать зарплати бюджетників, податки бізнесу та розмір єдиного соціального внеску, збір якого здійснюється за ставкою 22%. Таким чином з грудня мінімальний ЄСВ зросте з 1320 до 1430 гривень.

Готуємося до підвищення цін

На тлі підвищення мінімальної зарплати українці повинні готуєватися також до підняття цін на продукти і послуги.

Раніше провайдери анонсували здорожчання Інтернету в грудні. Експерти вважають, що до початку 2022-го тариф 100 Мбіт/с коштуватиме близько 300 гривень. У свою чергу ринок нерухомості стабілізується через новорічні свята.  

Очікується підвищення цін

Однак перед Новим роком для українців піднімуть ціни на продукти харчування, які особливо популярні в період свят: м'ясо, майонез, яйця, овочі, фрукти. Їх громадяни найчастіше використовують і в повсякденному житті.

Припускають, що незабаром подорожчають корми для тварин - і фермерам доведеться скорочувати поголів'я. Експерти пов'язують зростання цін з підняттям тарифів на газ і електрику для підприємств.

Нагадаємо, що в Україні підвищать пенсії.

Раніше My.Ua писало, що і коли подорожчає в Україні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом