Володимир Зеленський несподівано підтримав феміністок і ратифікацію Стамбульської конвенції
Володимир Зеленський несподівано підтримав феміністок і ратифікацію Стамбульської конвенції

Володимир Зеленський несподівано підтримав феміністок і ратифікацію Стамбульської конвенції

Президент Володимир Зеленський підтримує ратифікацію Стамбульської конвенції в Україні. Офіс президента готує проєкт відповідного закону на розгляд Верховної Ради.

Таку заяву розмістили на сайті президента.

Нагадаємо, що 30 листопада активісти влаштували у столиці акцію "Відчинимо правду про насильство" на підтримку Стамбульської конвенції. Мітингарі вимагали від президента і Верховної Ради ратифікації документу. Після цього на сайті президента України з’явилося повідомлення, у якому йдеться, що Володимир Зеленський повністю підтримує Стамбульську конвенцію і кроки з протидії домашнього насильства в країні:

"Президент України Володимир Зеленський послідовно підтримує кроки, спрямовані на захист прав осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, а також забезпечення належного реагування на випадки такого насильства", – йдеться в публікації.

Українці вийшли на акцію за ратифікацію Стамбульської конвенції. Фото: t.me/wonderzineua

Зазначається, що у червні 2020-го Володимир Зеленський підтримав електронну петицію, у якій вимагали ратифікації Стамбульської конвенції.

Готують документ

У заяві повідомляється що зараз ОПУ займається підготовкою проєкту закону "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами" до подання на розгляд у парламент. 

"Позиція Володимира Зеленського щодо необхідності приєднання України до цієї Конвенції принципова й не змінна", - підкреслюють в заяві ОПУ і додають, що основним сьогодні є "консолідація зусиль" навколо ратифікації документу в нашій країні.

Українці вийшли на акцію за ратифікацію Стамбульської конвенції. Фото: t.me/wonderzineua

Про Стамбульську конвенцію

Стамбульська конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насиллю  – це міжнародна угода, яку сьогодні підписало вже 46 країн і Євросоз.

Ці країни юридично зобов’язуються створити законодавчу базу для боротьби і захисту від усіх видів насильства. Йдеться про психологічне фізичне і сексуальне насильство, переслідування, примусовий шлюб, аборти і стерилізацію тощо.

Варто зазначити, що Україна також підписала документ, ще у 2011-му році, однак він досі не набув юридичної сили.

Нагадаємо, як у Києві пройшла акція на підтримку Стамбульської конвенції.

Читайте також, що майже чверть українців у дитинстві пережили сексуальне насильство чи домагання.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом