Зимові канікули 2021-2022: як відпочиватимуть українські школярі?
Зимові канікули 2021-2022: як відпочиватимуть українські школярі?

Зимові канікули 2021-2022: як відпочиватимуть українські школярі?

Після затяжних осінніх канікул, які плавно перетекли у дистанційне навчання, українські школярі нарешті повернулися за парти. Однак незабаром настануть новорічні свята, а отже, - і чергові канікули. Незважаючи на те, що Міністерство освіти і науки давно затвердило графік відпочинку учнів у цьому навчальному році, є ймовірність переносу новорічних канікул у деяких регіонах.

Про це повідомляє 24 канал.

Який графік канікул затвердило МОН?

В Україні навчальний рік ділиться на два семестри, які включають в себе по дві четверті. Таким чином на відпочинок школярі йдуть тричі протягом навчання і один раз після його завершення – влітку.

Весняні і осінні канікули зазвичай тривають по тижню, а от зимові, що на рубежі  двох семестрів, - два тижні. Згідно з рекомендованим графіком МОН, цього року учні відпочиватимуть з 25 грудня 2021 р. по 9 січня 2022 р. Тобто на навчання школярі повернуться 10 січня.

Коли розпочнуться зимові канікули?

Варто зазначити, що графік міністерства – це рекомендація, а не наказ. На початок зимових канікул може вплинути ситуація з COVID-19, грипом чи ГРВІ у регіоні, а також можливі проблеми з опаленням.

Нагадаємо, що цього року подібне трапилося з осінніми канікулами, коли через спалах коронавірусу учні різних областе, міст і навіть шкіл відпочивали по-різному.

Коли стартують зимові канікули?

Коли точно розпочнуться зимові канікули у різних регіонах, поки невідомо. Ймовірно, що через коронавірус повториться ситуація з осіннім відпочинком. Однак кілька міст України вже визначилися з графіком.

Зокрема, столичні школярі відпочиватимуть з 25 грудня по 9 січня. Таку заяву зробив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. У Рівному також планують розпочати канікули за графіком МОН.

У Харкові перенесуть зимові канікули

У Харкові від рекомендації вирішили відійти. Там школярі будуть вчитися до 30 грудня. Також на місцевих учнів чекає додатковий тиждень навчання влітку.

Кременчуцькі школярі (Полтавська область) ходитимуть на навчання до 31 грудня включно, а канікули триватимуть з 1 по 16 січня.

Нагадаємо, що 15-річний хлопець влаштував стрілянину в школі: 3 учня загинуло.

Раніше повідомлялося, чому булінг ніколи не зникне з українських шкіл.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом