Ангела Меркель попрощалася з посадою канцлера під панк-рок
Ангела Меркель попрощалася з посадою канцлера під панк-рок

Ангела Меркель попрощалася з посадою канцлера під панк-рок

Ангела Меркель офіційно покинула посаду канцлера Німеччини. Церемонія прощання пройшла у дворі Міністерства оборони в Берліні.

Про це повідомляє DW.

Під час прощання Ангела Меркель подякувала усім за співпрацю і побажала своєму наступнику, яким став Олаф Шольц, удачі і можливості впоратися з усіма викликами. Окрім цього, 67-річна Меркель згадала про пандемію коронавірусу. Колишня канцлерка подякувала людям, які допомагали боротися з COVID-19.

"Я хотіла б подякувати всім, хто всіма силами бореться з пандемією", - зазначає Меркель.

Як пройшла церемонія?

Під час церемонії прощання з Ангелою Меркель запалили смолоскипи і увімкнули музику, яку політикиня обрала сама. Так, Ангела Меркель захотіла послухати християнський гімн XVIII ст. "Великий Боже, ми славимо тебе" і пісню Гільдегарда Кнефа "Для мене проллється дощ з червоних троянд".

Ангела Меркель попрощалася з посадою канцлера

Найбільше суспільство здивував вибір третьої композиції - "Ти забув кольорову плівку", яку виконувала відома панк-рокерка Ніна Гаген у 1970-х роках. Ангела Меркель пояснила, що ця пісня асоціюється з її юністю.

Ангела Меркель як канцлер ФРН

Ангела Меркель керувала країною з 22 листопада 2005-го року. Однак на виборах 2021 канцлерка не висувала свою кандидатуру. Меркель вирішила піти на пенсію. Також вона додала, що більше не буде займатися політикою.

Ангела Меркель

26 жовтня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вручив Ангелі Меркель повідомлення про закінчення її повноважень як канцлера. На цій посаді політикиню замінить соціал-демократ Олаф Шольц.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський "провалив" останні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте також, яку пенсію отримуватиме Ангела Меркель.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас уTelegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом